Evropa

Uvrede prema fudbalerima Engleske ne prestaju, policija i dalje privodi ljude zbog rasizma

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/07/2021

-

09:28

Uvrede prema fudbalerima Engleske ne prestaju, policija i dalje privodi ljude zbog rasizma
Džejdon Sančo i Markus Rašford - Copyright Tanjug/Carl Recine/Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Jedna osoba je privedena zbog rasističkog ponašanja u vezi sa Evropskim prvenstvom u fudbalu, saopštila je londonska policija.

Muškarac iz mesta Henslou je, na svom Fejsbuk nalogu, nekon finala prvenstva u kome je Engleska izgubila objavio video-snimak rasističke sadržine.

Priveden je 17. jula i pušten nakon ispitivanja, ali se istraga nastavlja, saopštili su iz policije.

U finalu Evropskog prvenstva igrale su reprezentacije Engleske i Italije. Pobednik je odlučen posle šutiranja penala, a Engleska je izgubila. 

Za Englesku su penale promašili Markus Rašford, Bukajo Saka i Džejdon Sančo. S obzirom na činjenicu da su sva trojica tamne puti, ova situacija je izazvala mnoge rasističke komentare.

Navijači engleske reprezentacije su ih, mahom na društvenim mrežama, vređali raznim rasističkim komentarima, kriveći ih za poraz.

Više od 260 ljudi je uhapšeno u Engleskoj zbog rasističkog ponašanja dan nakon što je finale završeno, a engleska policija i dalje nastavlja da istražuje slične slučajeve.

U toku Evropskog pvenstva koje je trajalo od 11. juna do 11. jula, zbog rasiszma je sve ukupno uhapšeno 630 ljudi, a zabeleženo je više od 2.000 rasistikih ispada.

Komentari (0)

Evropa