Evropa

Treća žrtva katastrofalnih požara u Grčkoj: Na ostrvu Evija pronađeno telo nestalog muškarca-

Komentari

Autor: Tanjug

25/07/2023

-

23:43

Treća žrtva katastrofalnih požara u Grčkoj: Na ostrvu Evija pronađeno telo nestalog muškarca-
Treća žrtva katastrofalnih požara u Grčkoj: Na ostrvu Evija pronađeno telo nestalog muškarca- - Copyright tanjuga/AP Photo/Thodoris Nikolaou

veličina teksta

Aa Aa

Broj žrtava katastrofalnih požara koji danima besne na grčkim ostrvima danas je porastao na tri, nakon što je pronađeno telo muškarca koji se vodio kao nestao.

Državni emiter ERT preneo da je telo 41-godišnjeg stočara pronađeno spaljeno u kolibi koja se nalazi u teško dostupnom području na ostrvu Evija, prenosi Rojters.

Ranije danas grčke vazduhoplovne snage su saopštile da su dvojica pilota, starosti 34 i 27 godina, poginula kada se njihov avion Kanader CL-215 za gašenje požara srušio na ostrvu Evija, istočno od Atine.

"Ove tri žrtve su prvi otkriveni i registrovani smrtni slučajevi u požarima koji već nedelju dana besne na grčkim ostrvima", izjavio je premijer Kirijakos Micotakis i upozorio na teške dane koji predstoje u borbi sa vatrenom stihijom.

Stotine grčkih vatrogasaca, uz pomoć kolega iz Turske i Slovačke bore se sa požarima koji od srede besne na ostrvima Rodos, Krf i Evija.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa