Evropa

Broj poginulih u eksploziji na benzinskoj pumpi u Rusiji povećan na 30

Komentari

Autor: Tanjug

15/08/2023

-

07:37

Associated Press

veličina teksta

Aa Aa

U požaru i eksploziji na benzinskoj pumpi u Mahačkali, glavnom gradu ruske republike Dagestan poginulo je 30, a povređeno više od 100 ljudi, izjavio je načelnik Dagestana Sergej Melikov na sastanku operativnog štaba.

"Medicinsku pomoć su zatražile 102 osobe. Prema podacima od 06 časova (po moskovskom vremenu) u medicinskim ustanovama je 65 osoba, od kojih je 11 dece", naveo je on, prenosi agencija RIA Novosti.

Tanjug/Ministry of Emergency Situations press service via AP

 

Prethodno je u centru za medicinu u Dagestanu rečeno da je poginul 27 ljudi, a Melikov je naveo da je među poginulima troje dece. U ponedeljak veče na periferiji Mahačkale zapalio se auto servis, zatim se vatra proširila na benzinsku pumpu, nakon čega je odjeknula eksplozija. 

Prvi zamenik ministra zdravlja Rusije Viktor Fisenko stigao je u Dagestan, a povređeni u eksploziji biće prevezeni u moskovske bolnice specijalnim avionom Ministarstva za vanredne situacije, koji je već poleteo iz Moskve. 

Istražni komitet Ruske Federacije za Dagestan saopštio je da je u selu Novokuli, predgrađu Mahačkale, došlo do požara u zgradi autoservisa tokom održavanja automobila, da je usledila eksplozija, a zatim se vatra proširila na benzinsku pumpu, navodi Interfaks.

profimedia

 

Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak po delu 3 člana 238 Krivičnog zakonika (pružanje usluga koje ne ispunjavaju uslove bezbednosti života ili zdravlja potrošača, što je prouzrokovalo smrt dva ili više lica).

U Dagestanu je 15. avgust proglašen danom žalosti.

Komentari (0)

Evropa