Evropa

"Zloba koja se graniči sa sadizmom": Doživotni zatvor za bivšu medicinsku sestru koja je ubila sedam beba u Engleskoj

Komentari

Autor: AP

21/08/2023

-

14:44

"Zloba koja se graniči sa sadizmom": Doživotni zatvor za bivšu medicinsku sestru koja je ubila sedam beba u Engleskoj
"Zloba koja se graniči sa sadizmom": Doživotni zatvor za bivšu medicinsku sestru koja je ubila sedam beba u Engleskoj - Copyright Tanjug/AP/Cheshire Constabulary

veličina teksta

Aa Aa

Bivša medicinska sestra koja je u bolnici u severnoj Engleskoj ubila sedam beba i pokušala da ubije još šest, osuđena je na doživotni zatvor bez šanse da bude oslobođena od strane sudije koji je istakao "okrutnost i proračunatost njenih postupaka".

Lusi Letbi, koja je odbila da se pojavi na sudu i da se suoči sa ožalošćenim roditeljima, izrečena je najstroža moguća kazna prema britanskom zakonu, koji ne dozvoljava smrtnu kaznu.

Sudija Džejms Gos je rekao da broj ubistava i pokušaja, i priroda ubistava koje je izvršila Letbi, predstavljaju "izuzetne okolnosti" i da joj se zato izriče ova kazna, koja je inače retka, prenosi AP.

"Bilo je zlobe koja se graniči sa sadizmom u vašim postupcima. Tokom ovog suđenja hladno ste negirali bilo kakvu odgovornost za svoja nedela. Nemate kajanja. Nema olakšavajućih faktora", rekao je sudija.

Letbi je primenjivala razne metode, poput namernog ubrizgavanja vazduha u bebe, hranjenja mlekom na silu i trovanja insulinom. Ubila je pet dečaka i dve devojčice.

Posle 22 dana većanja, porota suda u Mančesteru osudila je Letbi (33) za ubistvo beba tokom perioda od godinu dana. Žrtve su umrle u neonatalnom odeljku u bolnici Grofice od Čestera u severozapadnoj Engleskoj između juna 2015. i juna 2016.

Komentari (0)

Evropa