Evropa

Francuski vojnik ubijen u Iraku u borbi sa Islamskom državom

Komentari

Autor: Tanjug

29/08/2023

-

15:46

Francuski vojnik ubijen u Iraku u borbi sa Islamskom državom
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Francuski vojnik poginuo je u četvorosatnoj borbi u Iraku, nakon što su francuske i iračke snage izvele raciju u skrovištu Islamske države, javlja Rojters pozivajući se na izvore iz bezbednosnih službi iraka.

Prema rečima neimenovanih izvora, u sukobu u ruralnoj oblasti severne iračke provincije Salahudin, ranjena su tri francuska vojnika, kao i pet pripadnika iračkih snaga.

Francusko predsedništvo je potvrdilo smrt vojnika Nikole Mazijea iz jedinice francuskih specijalnih snaga. U saopštenju se kaže da je on učestvovao u raciji sa trupama iračke Službe za borbu protiv terorizma u skrovištu Islamske države.

Kako su ispričali izvori Rojtersa, francuske i iračke snage sletele su helikopterima u oblast al-Eth, nakon iračkog vazdušnog udara na položaj militanata, ali su se našli pod žestokom paljbom.

Irak je u decembru 2017. proglasio konačnu pobedu nad Islamskom državom, ali ta teroristička organizacija i dalje funkcioniše u odvojenim grupama u delovima severnog i zapadnog Iraka i postavlja zasede i izvodi atentate i bombaške napade širom zemlje. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa