Život

Pokrenuta istraga o odbeglom medvedu iz tovarnog prostora aviona iračke aviokompanije

Komentari

Autor: Tanjug

06/08/2023

-

20:37

Pokrenuta istraga o odbeglom medvedu iz tovarnog prostora aviona iračke aviokompanije
Pokrenuta istraga o odbeglom medvedu iz tovarnog prostora aviona iračke aviokompanije - Copyright AP/Karim Kadim

veličina teksta

Aa Aa

Irački premijer Mohamed Šia Al Sudani naredio je pokretanje istrage o tome kako je medved pobegao iz sanduka u tovarnom prostoru iračkog aviona koji je trebalo da poleti sa aerodroma u Dubaiju, što je izazvalo nezadovoljstvo putnika zbog kašnjenja i pometnju na društvenim mrežama.

Iraki Ervejs je saopštio da nije kriv za bekstvo medveda i da je posada letelice sarađivala sa vlastima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koje su poslale stručnjake da daju sedativ životinji i da je uklone iz aviona, preneo je AP.    

Na video snimku koji kruži društvenim mrežama vidi se kapetan aviona koji se izvinjava putnicima zbog kašnjenja aviona u petak zbog bekstva medveda iz sanduka u tovarnom prostoru. 

Iraki Ervejs saopštio je juče da su procedure za transport medveda sprovedene u skladu sa zakonom i procedurama i standardima koje je odobrila Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA).

 

 

Avio-kompanija je saopštila da je medved leteo iz Bagdada u Dubai, ali je osoba koja je govorila na video snimku koji je obišao društvene mreže sugerisala drugačije, rekavši da je poletanje aviona za Bagdad kasnilo sat vremena i da je od putnika traženo da se iskrcaju dok problem ne bude rešen.

Zvaničnik Iraki Ervejsa potvrdio je agenciji AP da je medved, u stvari, bio na putu za iračku prestonicu. 

Zvaničnik, koji je govorio pod uslovom da ne bude imenovan odbio je da navede ime vlasnika životinje.

Držanje predatora kao kućnih ljubimaca u Iraku, posebno u Bagdadu, postalo je popularno među bogatima.  
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin