Fokus

Iračka vlada: Poštujemo Bečku konvenciju, nećemo dozvoliti se ponovi ono što se dogodilo Ambasadi Kraljevine Švedske

Komentari

Autor: Tanjug

22/07/2023

-

10:16

Iračka vlada: Poštujemo Bečku konvenciju, nećemo dozvoliti se ponovi ono što se dogodilo Ambasadi Kraljevine Švedske
Iračka vlada: Poštujemo Bečku konvenciju, nećemo dozvoliti se ponovi ono što se dogodilo Ambasadi Kraljevine Švedske - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Iračka vlada saopštila je da diplomatskim misijama u zemlji garantuje bezbednost i da neće dozvoliti ponovni napad na švedsku ambasadu u Bagdadu.

Saopštenje iračkog Ministarstva spoljnih poslova usledilo je dan nakon što je stotine demonstranata upalo u švedsku ambasadu u Bagdadu, gde su izazvali požar, prenosi Rojters.

Tanjug/AP/Ali Jabar

 

Demonstracije su usledile pošto je švedska policija dozvolila održavanje protesta u kojem je najavljeno da će biti spaljena kopija Kurana, islamske svete knjige.

"Iračka vlada  u potpunosti poštuje Bečku konvenciju koja reguliše diplomatske odnose među zemljama i garantuje svim rezidentnim diplomatskim misijama njihovu bezbednost i zaštitu", saopštilo je ministarstvo.

U saopštenju je naglašeno da neće biti dozvoljeno da se ponovi ono što se dogodilo Ambasadi Kraljevine Švedske u Bagdadu i da će svaki takav čin biti pravno sankcionisan.

Švedska policija je u sredu odobrila zahtev da ispred iračke ambasade u Stokholmu dve osobe spale Kuran i iračku zastavu na javnom skupu, a u tome je trebalo da učestvuje čovek koji je zapalio Kuran ispred stokholmske džamije u junu, javila je švedska novinska agencija TT.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet