Evropa

Grčki ministar pomorstva podneo ostavku zbog ubistva mladića na trajektu

Komentari

Autor: Tanjug

11/09/2023

-

11:38

Grčki ministar pomorstva podneo ostavku zbog ubistva mladića na trajektu
Grčki ministar pomorstva podneo ostavku zbog ubistva mladića na trajektu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Grčki ministar pomorstva Mitilijadis Varviciotis podneo je ostavku na tom mestu nakon ubistva Adonisa Karjotisa od strane članova posade trajekta koje je šokiralo grčku javnost.

"Ubistvo Adonisa Karjotisa od strane članova posade trajekta kompanije Blue Horizon nas je sve šokiralo. Niko nije mogao da pretpostavi da su grčki mornari, kršeći vekovna pravila zaštite ljudskih života na moru, gurnuli i napustili nesrećnog momka u mutnim vodama luke Pirej", kaže Varviciotis u saopštenju.

On navodi da je poslednjih dana postao meta napada koji poprimaju "sve toksičnije karakteristike".

"Moja izjava koja je olako pogrešno protumačena izazvala je negodovanje. Odmah sam se iskreno izvinio. Ni na koji način nisam izjednačavao žrtvu sa počiniocima. Ni na koji način nisam skidao odgovornost sa kompanije, koja i dalje odbija da je preuzme"

Kako kaže, prihvata kritike na račun toga da li je dobar političar ili nije, ali ne prihvata da ga "kamenuju kao ljudsko biće".

"Moj politički put i moje lično dostojanstvo nalažu da ne ostanem na mestu ministra pomorstva i ostrvske politike. Zato sam premijeru podneo ostavku. Zahvaljujem mu se na poverenju", zaključuje on.

Podsetimo, tridesetšestogodišnji Adonis Karjotis poginuo je prošlog utorka u luci Pirej nakon što je pokušao da se ukrca na trajekt koji je već krenuo sa pristaništa. Na snimcima sa sigurnosnih kamera međutim, vidi se kako tridesetšestogodišnjak uspeva da skoči na platformu neposredno pre polaska broda, nakon čega dolazi u fizički sukob sa dvojicom muškaraca iz posade koji su ga potom gurnuli u more. Dok se nesrećni momak nalazio u moru, brod je nastavio da plovi, a u luku se ponovo vratio tek posle sat vremena.

 

Komentari (0)

Evropa