Izbori 2022

Ðilas: Realno je da opozicija pobedi u Beogradu i da na parlamentarnim izborima dobije više glasova od SNS

Komentari

Autor: Tanjug

09/12/2021

-

14:39

Ðilas: Realno je da opozicija pobedi u Beogradu i da na parlamentarnim izborima dobije više glasova  od SNS
Dragan Đilas - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas tvrdi da je realno da opozicija dobije više glasova na parlamentarnim izborima od liste SNS-a, da pobedi u Beogradu i da njihov kandidat uđe u drugi krug predsedničkih izbora.

Kako navodi u intervjuu za NIN, to pokazuju sva istraživanja koja rade u proteklih godinu dana, kao i razgovori sa građanima.

Dodao je da se uvek zalagao za jedinstvenu listu svih koji ne sarađuju sa Aleksandrom Vučićem.

Ðilas je naveo da će biti kandidat na izbornoj listi opozicije okupljene oko SSP-a, kao predsednik najveće opozicione stranke, dodajući da u svakom istraživanju ima najveći rejting od svih opozicionih političara posle Marinike Tepić.

Na pitanje kakve su njegove lične ambicije posle 3. aprila, kaže da se u politiku nije vratio da bi bio na funkcijama, da je takve ponude već odbijao, ali dodaje da njegova biografija pokazuje da je dobar organizator, da se razume u ekonomiju i privredu, zbog čega je uveren da u tom delu može najviše da doprinese državi.

"Ono što je sigurno je da neću biti ministar spoljnih poslova...", rekao je Ðilas.

Upitan ima li pomaka u priči o predsedničkom kandidatu, Ðilas kaže da će sačekati još nekoliko dana odluku Skupštine slobodne Srbije, kako bi između više ljudi koji se pominju kroz istraživanja i razgovore došli do onoga ko može da pobedi.

Tvrdi da je pobeda "apsolutno realna" i da je to razlog zbog kojih Vučić još nije saopštio da li će biti kandidat za predsednika.

Na pitanje da li je Zdravko Ponoš još u igri kao predsednički kndidat, Ðilas kaže da je već rekao mišljenje o njemu - da je pošten čovek sa velikom karijerom, ali da se imenima nisu bavili, te da će testirati više kandidata, analizirati i doći do rešenja.

Na pitanje o kandidatu za Beograd, kaže da se razmišlja o tome ko će voditi listu, a da će to biti saopšteno u isto vreme kada i ime kandidata za predsednika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town