Politika

Đilas: Podržaćemo svaki aktivistički pokret koji se bude organizovao

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/11/2021

-

11:33

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Dva dana nakon blokade saobraćajnice koja se desila u više gradova u Srbiji, Stranka slobode i pravde i Narodna stanka zatražili su oslobađanje Dragana Milovanovića i svih privedenih tog dana. Oni su su takođe najavili da, ukoliko se privedeni i nakon saslušanja ne puste na slobodu, da će oni krenuti u Šabac.

Predsednik stranke Slobode i pravde Dragan Đilas kaže da će njegova stranka podržati svaki naredni aktivistički pokret koji se bude organizovao.

"Svaki aktivistički pokret, svaku akciju koju razne organizacije pokrenu, mi ćemo podržati i pojavićemo se na njoj kao građani. Prošle subote smo bili u Nišu, ali bilo je dosta naših ljudi bez bilo kakvih stranačkih obeležja i bili su tu kao i svi ostali građani. Bićemo i dalje na ulici i borićemo se za zajedno", rekao je Đilas.

Podsećamo, Dragan Milovanović Crni, koji je uhapšen zbog incidenta prilikom blokade šabačkog mosta, pušten je iz pritvora.

"Vlast reagovala brutalnom represijom"

Dragan Đilas je, komentarišuću događaje povodom blokade puteva širom Srbije, rekao da je vlast regaovala "brutalnom represijom". 

Ðilas je uz to optužio ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina i predsednika Srbije Aleksandara Vučića da stoje iza svih događaja tokom protesta.

"Znamo da je taj događaj organizovan od strane države, država je povukla policiju, državnim automobilima su dovezeni batinaši koji nisu hapšeni i pored svih dokaza", rekao je Ðilas novinarima.

Lider SSP-a kazao je da svako ima pravo u zemlji da iskazuje protest, kao i da ima pravo da blokira saobraćaj na određeno vreme.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je danas da je vlast predsednika Srbije Aleksandra Vučića u prethodnih 48 sati, kako navodi, pokazala svoje pravo lice.

On je novinarima rekao da Vučić godinama huška narod jedne na druge i raspiruje mržnju i agresiju.

Komentari (0)

Srbija