Izbori 2022

Dačić: Moja želja da kandidat za gradonačelnika Beograda bude Toma Fila, razgovaraću sa njim

Komentari

Autor: Tanjug

15/02/2022

-

13:42

Dačić: Moja želja da kandidat za gradonačelnika Beograda bude Toma Fila, razgovaraću sa njim
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je njegova želja da kandidat za gradonačelnika Beograda bude advokat Toma Fila, te da će večeras o tome sa njim razgovarati.

U izjavi posle slave Jedinstvene Srbije Dačić je rekao da njegova kandidatura za budućeg premijera Srbije zavisi od izbornih rezultata koalicije, za koje tek predstoji borba. Dačić je rekao da je Fila bio advokat protiv velikih nepravdi u svetu, te da bi bio odličan advokat Beograda i Beograđana.

Poručio je da bi svako od učesnika na izborima trebalo da izađe sa imenima kandidata za nosioce budućih funkcija. Dačić je napomenuo da koalicija SPS i Jedinstvene Srbije podržava za predsednika Aleksandra Vučića, a da će ukoliko kandidat SNS bude neko drugi imati svog kandidata.

Podsetivši da je SPS u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom od 2008. godine, Dačić je rekao da ime te stranke govori i za kakvu se Srbiju zalažu, za Srbiju jedinstva, u kojoj bi faktori i stranke bili jedinstveni oko ključnih nacionalnih pitanja.

"Partija ima mnogo, Srbija je samo jedna", poručio je.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković rekao je da nema boljeg kandidata za premijera od Dačića, jer je, kaže, jednostavan čovek koga politika nije uobrazila. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town