Izbori 2022

Izborna koalicija SDS: Duško Vujošević na čelu liste za beogradske, Tadić za republičke izbore

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/02/2022

-

13:01

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Socijaldemokratska stranka predstavila je danas svoju izbornu koaliciju za parlamentarne i beogradske izbore. Nosilac liste na izborima za poslanike biće predsednik te stranke Boris Tadić, dok će na čelu liste za izbore u Beogradu biti poznati košarkaški trener Duško Vujošević.

Koalicija pod imenom "Boris Tadić - Ajmo ljudi" okupila je nekoliko stranaka i pokreta, kako je rekao Boris Tadić, koje su srodne.

Zajedno sa SDS-om na izborima će nastupiti Nova stranka, Pokret 1 od 5 miliona, Pokret tolerancija, Ujedinjeni pokret zelenih Srbije, Stranka Crnogoraca, Bošnjačka građanska stranka.

Boris Tadić je rekao da ova koalcija ima jaku personalnu snagu.

"Mi smo lista koja ima najviše bivših ministara, državnih sekretara, predsednika opština, ali imamo i potpuno nove ljude i nove političke ideje sa kojima nastupimo na ovim izborima", rekao je Tadić.

On je rekao da mu je zadovoljstvo da su sklopili ovu koalciju stranaka istih vrednosti.

Kada je reč o predsedničkim izborima, Tadić je rekao da će odluku o kandidaturi još razmotriti i da će o tome odlučiti zajedno sa koalicionim partnerima.

MN Press

 

 

Duško Vujošević je rekao da se već uverio u ranije rezultate rada Borisa Tadića, ali da u politiku ulazi nerado.

"Ovo radim ne rado, ali radim zbog svog samopoštovanja, svog sina, prijateljstva sa Tadićem. To su pošteni ljudi, jer osim pobede važno je da se vrati moral. Svoje ime zalažem iza onoga što je radio Boris Tadić. Shvatite ovo kao moj građanski gest", rekao je Vujošević na konferenciji za medije.

Boris Tadić najavio je i da će posle izbora biti formiran novi politički savez.

"U tom savezu će biti stranke liberalne orijentacije, socijalno liberlane orijentacije, stranke koje su ekološki orijentisane i socijal-demokratske, proevropske stranke. Savez će biti utočište za one koji ne gube veru da politika može biti prostor ljudskog poštenja", kazao je Tadić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town