Izbori 2022

Biljana Stojković predsednički kandidat koalicije Moramo i Skupštine slobodne Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

27/02/2022

-

13:06

Biljana Stojković predsednički kandidat koalicije Moramo i Skupštine slobodne Srbije
Biljana Stojković - Copyright Medija centar Beograd

veličina teksta

Aa Aa

Skupština slobodne Srbije i koalicija Moramo predložili su danas profesorku Univerziteta Biljanu Stojković za kandidata te koalicije za predsednika Srbije.

Stojković, koja je članica saveta Skupštine slobodne Srbija, istaknuti je borac za životnu sredinu, pravdu i ljudska prava, saopšteno je danas iz te koalicije.

"Svojom impresivnom profesionalnom i aktivističkom biografijom, poštenjem i zalaganjem, prof. dr Biljana Stojković istakla se kao neko ko se čitavog života zalaže za ideje koje svi u Skupštini slobodne Srbije i zeleno-levoj koaliciji Moramo zastupamo", navodi se.

Skupština slobodne Srbije, kako se dpdaje, deli sve ideje i vrednosti autentične zeleno-leve koalicije Moramo i podržava ih na predstojećim parlamentarnim izborima sa ciljem da građanima Srbije zajedno obezbede pristojno mesto za život.

"Borba za životnu sredinu, čist vazduh, zdrav u zemlju i pitku vodu, solidarnost, vladavina prava, istinska demokratija i ljudska i radnička prava, svima dostupno i kvalitetno obrazovanje i zdravstvo, vrednosti su koje su nam zajedničke i iza kojih Skupština slobodne Srbije i MORAMO čvrsto stoje", piše u saopštenju.

Oni su izrazili uverenje da će "zajedničkim radom, iskustvom, stručnošću i sa dubokim uverenjem u progresivne, leve politike", promeniti sistem u Srbiji, koji će, kako kažu, biti na dobrobit svih njenih građana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town