Izbori 2022

Sporazum za odgovornu Srbiju: 7. marta nastavak dogovora o zajedničkoj kontroli izbornog procesa

Komentari

Autor: Fonet

03/03/2022

-

15:37

Sporazum za odgovornu Srbiju: 7. marta nastavak dogovora o zajedničkoj kontroli izbornog procesa
Sporazum za odgovornu Srbiju: 7. marta nastavak dogovora o zajedničkoj kontroli izbornog procesa - Copyright AP/ Darko Vojinovic

veličina teksta

Aa Aa

Stranke i koalicije okupljene oko Sporazuma za odgovornu Srbiju sastaće se u ponedeljak 7. marta, na drugom sastanku nakon potpisivanja Sporazuma, a radi nastavka konkretnih dogovora o zajedničkoj kontroli izbornog procesa, saopštila je danas Mreža za demokratski dijalog.

Na sastanku će, prema prethodno postignutom dogovoru, biti predstavljen predlog aplikacije za interaktivnu mapu koja pokriva sva biračka mesta u Srbiji, odnosno softver čija je funkcija mapiranje svih biračkih mesta, radi utvrđivanja broja kontrolora svih stranaka potpisnica, "uz ukazivanje na ona mesta gde su povećane šanse za izborne nepravilnosti", navodi se u saopštenju.

Potpisnicima sporazuma će na sastanku biti predočen i predlog dopisa RTS i RTV kojim se od njihovih upravnih odbora zahteva poštovanje Ustava i zakona i momentalno omogućavanje objektivnog informisanja građana o političkim programima i predizbornim aktivnostima svih učesnika predstojećih izbora.

Sporazum za odgovornu Srbiju, iniciran nakon Apela za odgovornost koji je pokrenula grupa javnih ličnosti, potpisan je 17. februara, potpisale su političke organizacije demokratske, građanske i evropske opozicije, među kojima su i političke organizacije koje čine koalicije MORAMO, "Ujedinjeni za pobedu Srbije" i "Boris Tadić - Ajmo, ljudi".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town