Izbori 2022

Ponoš: Biću srećan da potpišem zakon o vraćanju oduzetih penzija

Komentari

Autor: Tanjug

05/03/2022

-

20:30

Ponoš: Biću srećan da potpišem zakon o vraćanju oduzetih penzija
Ponoš: Biću srećan da potpišem zakon o vraćanju oduzetih penzija - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Na konvenciji koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije"  u Kraljevu danas su se građanima obratili predsednički kandidat te liste Zdravko Ponoš, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić i predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović.

Kako je saopšteno iz koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije", Ponoš je poručio ''da kandiduje normalnost, državu u kojoj će se poštovati Ustav i zakoni, ali i poštovanje države, reda, institucija, toga da svako radi svoj posao''.

"Kada ova lista bude formirala vladu meni će biti najveće zadovoljstvo da ta vlada predloži zakon, a ja ću biti srećan da potpišem taj zakon o vraćanju oduzetih penzija penzionerima i njihovim naslednicima'', poručio je Ponoš.

Ðilas je u obraćanju građanima poručio da će u slučaju pobede na izborima ''garantovati cenu da se otkupi svaki poljoprivredni proizvod, da nijedna trešnja ili krompir neće da se baci'', da, kako je rekao, ''radnik koji ide na posao zna da ga niko neće maltretirati''.

Tanjug/Tara Radovanovic

 

''Mi upravo radimo na ekonomskom programu, to je taj tim na čelu sa Dušanom Nikezićem da ukinemo doprinose za zdravstvo iz plata da svako ima pravo da se leči. Kada to uradimo sve plate u Srbiji u danu će se povećati za 12 posto, a prihode ćemo nadoknaditi kroz pdv i povećanu potrošnju", poručio je, pored ostalog, Ðilas.

Okupljenima se obratio i Janko Veselinović koji tvrdi da će od Tavnika, jednog od sela u Kraljevu poznatog po dunji napraviti, kako je kazao, ''rudnik litijuma''.

Potpredsednik Narodne stranke Aleksić izjavio je da Srbija zaslužuje bolje od trenutnog stanja, najavivši da će u slučaju pobede na izborima usvojiti ''paket zakona o lustraciji''.

''Posle promena 3. aprila usvojićemo paket zakona o lustraciji, oduzimanju nelegalno stečene imovine i imenovaćemo tužioca za visoku korupciju. Ti zakoni omogućiće da efikasno sprečimo krađu i ukradeno vratimo narodu", rekao je Aleksić.

Predstavnici liste "Ujedinjeni za pobedu Beograda" posetili Grocku

Predstavnici koalicije "Ujedinjeni za pobedu Beograda", Zoran Alimpić, Stefan Ninić i Katarina Jelisavčić, članovi tima kandidata te koalicije za gradonačelnika Vladete Jankovića, razgovarali su danas sa građanima Grocke.

"Došli smo danas da razgovaramo direktno sa građanima Grocke, jer je to jedini način da saznamo sta građani misle i da oni nama kažu šta treba popraviti. To će biti naš način rada kada pobedimo na izborima, slušaćemo građane'', poručio je građanima Alimpić, saopšteno je iz koalicije "Ujedinjeni za pobedu Beograda".

Stefan Ninić, zadužen za pitanja mladih u timu Vladete Jankovića, rekao je da su problem mladih u ovoj opštini nedostatak sadržaja i loš gradski prevoz.

''Mladi koji studiraju u Beogradu ne mogu da stignu na fakultete, jer nemaju kako. Osećam da se sada prvi put pruža prilika mladima da obavljalju važne poslove u Beogradu nakon 3. aprila. Veliki problem je odlazak mladih iz zemlje'', poručio je, pored ostalog, Ninić.

Katarina Jelisavčić, članica tima Jankovića, zadužena za poljoprivredu i ruralni razvoj rekla je da je najveći problem u poljoprivredi u Srbiji nedostatak jasno definisane strategije.

''Danas smo u Grockoj da građane koje se bave poljoprivredom saslušamo, čujemo njihove probleme i damo predloge i rešenja istih nakon 3. aprila. S obzirom da je u Grockoj najviše zastupljeno voćarstvo, naš plan je izgradnja otkupnih stanica i javnih skladišnih kapaciteta za voćare iz ove opštine, kako bi se sprečile ucene trgovaca'', rekla je Jelisavčić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town