Izbori 2022

Proglašena lista "Boris Tadić - Ajmo ljudi"

Komentari

Autor: Fonet

08/03/2022

-

12:02

Proglašena lista "Boris Tadić - Ajmo ljudi"
Proglašena lista "Boris Tadić - Ajmo ljudi" - Copyright Fonet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je izbornu listu "Boris Tadić-Ajmo ljudi" za parlamentarne izbore koji će biti održani 3. aprila ove godine. Na sednici RIK je rečeno da je podneto ukupno 10.537 pravno valjanih izjava birača koji podržavaju tu izbornu listu.

Republička izborna komisija proglasila je i izbornu listu "Alternativa za promene - Albanska demokratska alternativa". Za izbornu listu "Alternativa za promene - Albanska demokratska alternativa", koja ima status izborne liste nacionalne manjine, podneto je ukupno 5.176 pravno valjanih izjava birača koji podržavaju tu izbornu listu.

Republička izborna komisija donela je odluku o određivanju biračkih mesta u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija za glasanje na republičkim i izborima za predsednika Srbije.

Za glasanje na tim izborima određeno je 29 biračkih mesta u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija širom Srbije.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je, odgovarajući na pitanje članice RIK, da su "upravni okruzi utvrdili na teritoriji Kosova i Metohije da će biti ukupno 140 bičakih mesta".

On je rekao da RIK očekuje da Ministarstvo spoljnih poslova Srbije dostavi Komisiji predlog o izbornim mestima u inostranstvu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town