Izbori 2022

RIK proglasila listu Otete bebe - Ana Pejić, još četiri liste imaju rok za ispravljanje nedostataka

Komentari

Autor: Tanjug

15/03/2022

-

07:51

RIK proglasila listu Otete bebe - Ana Pejić, još četiri liste imaju rok za ispravljanje nedostataka
Tanjug/Tara Radovanović - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Republička izborna komisija sinoć je proglasila za parlamentarne izbore listu pod nazivom Otete bebe - Ana Pejić, dok je za još četiri izborne liste naložila otklanjanje nedostataka.

Otklanjanje nedostataka naloženo je podnosiocima lista Romska partije - Srđan Šain, Ruski manjinski savez - Milena Pavlović, Pavle Bihali Gavrin, Narodni front - Most i Zelena stranka, a nedostake treba da isprave u roku od 48 časova i da dostave nedostajuće overene potpise birača koji podržavaju te liste.

RIK je listi Romska partija - Srđan Šain priznao satus liste nacionalne manjine i naložio predlagaču da dostavi još najmanje 578 ispravnih potpisa podrške do neophodnih 5.000 potpisa za listu nacionalne manjine.

U slučaju lista Ruski manjinski savez - Milena Pavlović, Pavle Bihali Gavrin, Narodni front - Most i Zelena stranka članovi RIK-a su većinom glasova utvrdili da postoji osnovana sumnja da su predlagači pokušali da zloupotrebe status liste nacionalne manjine, zbog čega i je naloženo da u roku od 48 sati dostave nedostajuće i overene potise podrške birača do minimalnog broja od 10.000 potpisa neophodnih za liste stranaka koje nemaju status manjinske liste.

RIK je zatim održao i 28. sednicu posvećenu kandidaturama za predsedničke izbore 3. aprila.

Naloženo je Grupi građana Patriota Miša Vacić da dostave najmanje 72 nedostajuće i overene pisane izjave podrške kandidaturi Vacića za predsednika.

Koaliciji Suverenisti - Saša Radulović - Milan Stamatović - dr Jovana Stojković takođe je naloženo da u roku od 48 sati RIK-u dostave namanje 225 overenih potpisa podrške birača uz kandidaturu Branke Stamenković za predsednika Srbije.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town