Izbori 2022

Šapić: Standardizacija parkova je izuzetno važna stvar

Komentari

Autor: Tanjug

14/03/2022

-

11:35

Šapić: Standardizacija parkova je izuzetno važna stvar
Šapić: Standardizacija parkova je izuzetno važna stvar - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će, ako dobije poverenje građana na predstojećim izborima, standardizovati parkove u glavnom gradu, kako bi u njima svako za sebe našao ono što mu je neophodno.

"Standardizacija parkova je izuzetno važna stvar. Mislim da, ako smo na opštini Novi Beograd za ovih nekoliko godina uspeli da uradimo veliki broj parkova koji imaju sportski teren, igralište za decu, teretanu na otvorenom, 'pet zonu' i prostor za odmor najstarijih sugrađana, možemo isto i na teritoriji čitavog Beograda", rekao je Šapić.

On je naveo da suštinu standardizacije parkova predstavlja mogućnost da svaki Beograđanin u njima nađe sve što mu je neophodno kako bi tamo na kvalitetan način proveo svoje slobodno vreme.

"Da ljudi koji imaju kućne ljubimce ne moraju da idu na drugi kraj grada kako bi ih izveli u prostor koji je za njih namenjen. Da roditelji sa malom decom imaju obezbeđeno igralište za decu, da mladi imaju sportski teren, a najstariji prostor koji će im služiti za odmor, opuštanje i druženje sa svojim vršnjacima", rekao je Šapić.

Istakao je da će u parkovima biti uvedene i bezbedne zone, kako bi roditelji bili sigurni da su im deca, u prostorima u kojima provode najviše vremena, veoma često i bez njihovog nadzora, apsolutno bezbedna.

"Potpuno sam siguran da će građani, kada parkovi budu standardizovani, biti zadovoljniji, jer će imati jednu vrstu sadržaja koji će im život učiniti lepšim, kvalitetnijim i bezbednijim", rekao je Šapić, kako se navodi u saopštenju SNS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town