Izbori 2022

Šapić: Prioritet u periodu ispred nas razvoj intelektualne industrije

Komentari

Autor: Tanjug

16/03/2022

-

12:08

Šapić: Prioritet u periodu ispred nas razvoj intelektualne industrije
Šapić: Prioritet u periodu ispred nas razvoj intelektualne industrije - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Veoma je važno da u periodu ispred nas učinimo sve da u Beogradu stvorimo što bolje uslove, za razvoj intelektualne industrije, jer je procena da će u budućnosti upravo intelektualna delatnost značajno doprinositi našem BDP-u, poručio je Aleksandar Šapić, kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda.

Šapić je tokom obilaska Naučno-tehnološkog parka istakao da se danas 41 odsto ukupnog državnog BDP-a pravi u Beogradu, a da najveći udeo u ukupnoj privrednoj aktivnosti u glavnom gradu trenutno ima investiciono građevinarstvo.

Kako je rekao, pitanje je koliko će ta vrsta privredne grane moći dugo da se razvija ovom brzinom i zato je važno da podižemo intelektualne usluge i od njih pravimo jednu od glavnih privrednih grana u Beogradu.

"Zato je Tehnološki park izuzetno važan. Upravo on predstavlja simbol značaja koji intelektualna delatnost ima. Za šest godina, koliko park postoji, mnogo mladih, obrazovanih ljudi, uspelo je da se kroz njegove aktivnosti osposobi, uđe u preduzetništvo, obuči i upozna sa novom delatnošću koja bi trebalo da postane jedna od primarnih privrednih delatnosti u Beogradu", rekao je Šapić.

Naveo je i da je važno da mladim ljudima obezbedimo najbolje moguće uslove kako bi mogli da se bave intelektualnim radom.

"Samo u periodu krize izazvane korona virusom više od 2.500 ljudi se u Srbiju doselilo iz inostranstva. Vraćaju se i naši mladi visokoobrazovani ljudi, podaci su čak frapantni kojom brzinom se vraćaju i zbog toga mislim da je važno da sve učinimo kako bismo im stvorili što bolje uslove za rad", zaključio je Šapić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town