Izbori 2022

Vučić u Sjenici i Raškoj: Prosečne plate će biti 1.000, a penzije 500 evra

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/03/2022

-

11:10

Vučić u Sjenici i Raškoj: Prosečne plate će biti 1.000, a penzije 500 evra
Vučić u Sjenici i Raškoj: Prosečne plate će biti 1.000, a penzije 500 evra - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

U Sjenici je danas počela izgradnja nove Osnovne škole "Svetozar Marković", a kamen temeljac položio je predsednik Aleksandar Vučić. Radovi na objektu površine 9.500 kvadratnih metara koštaće 11,7 miliona evra. Škola će imati tri celine - objekat za nastavu, fiskulturni salu i zatvoren, poluolimpijski bazen. Rok za završetak radova je jun 2023. godine.

Planirano je da budu izgrađeni košarkaški, odbojkaši i tereni za mali fudbal. Predviđeno je  i igralište za decu predškolskog uzrasta.

Inače, OŠ "Svetozar Marković" u Sjenici  je jedna od najstarijih u tom delu Srbije, pohađa je oko 1.000 učenika i sada je u veoma lošem stanju  - propao je krov, fasada, instalacije, mokri čvorovi...

Vučić je rekao da će nakon završetka radova Sjenica dobiti školu kakve nema u Beogradu, kao i da se sve radi kako bi mladi ostali na svojim ognjištima, da više ne odlaze u inostranstvo.

Naveo je da se radi i projekt za rekonstrukciju Doma zdravlja u Sjenici, da će biti završen do kraja godine, a radovi se očekuju naredne godine.

Tanjug/Zoran Žestić

 

"Krenućemo u obnovu doma zdravlja sa ulaganjem od šest miliona evra. Sjenica će sa školom, rekonstrisanim domom zdravlja dobiti novi izgled. Za mnoge od ovih projekata i kako da gradimo zajednički život razgovarao sam sa pokojnim Muamerom Zukorlićem", rekao je Vučić.

On je ukazao da Srbija nastavlja sa svim projektima koje je planirala, bez obzira na tešku situaciju u kojoj se svet našao, gde se ne zna šta će biti sutra.

Ceremoniji postavljanja kamena temeljca za izgradnju škole, pored predsednika Vučića, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek, predsednik opštine Sjenica Munib Mujaguć, muftija Mevludin Dudić.

Predsednik Skupštine opštine Sjenice Rejhan Kurtović rekao je za Tanjug da je izgradnja nove škole kapitalan projekat za Sjenicu koja je, kaže, jedan od najmlađih gradova u Srbiji navideći da je obrazivanje pokretač razvoja društva.

Kako kaže, Sjenica će dobiti najbolju i najsavremeniju školu u Srbiji i šire, koja će biti izgrađena na novoj lokaciji u blizini Doma zdravlja, na površini od većoj od 9.500 kvadratnih metara.

"Plate će biti 1.000, a penzije 500 evra"

Lider Srpske napredne stranke (SNS)  je danas na predizbornom skupu u Raški rekao da je srpska ekonomija u prethodne dve godine bila najbrže rastuća u Evropi, da se trenutno gradi deset auto-puteva i brzih saobraćajnica, kao i da su primanja mnogo veća nego što su bila ranije. Obećao je da će prosečne plate do kraja 2026. godine biti 1.000 evra, a penzije 500 evra.

"Mislim da je to veliko, važno, ozbiljno i odgovorno obećanje. Država će potruditi da u Rašku dovede još jednog većeg investitora i još jednog manjeg investitora u Baljevcu kako bi problem nezaposlenosti bio rešen", rekao je Vučić.

Tanjug/SNS

 

On je ukazao i na značaj izgradnje brze saobraćanice koja bi išla od Novog Pazara prema Raški do Kraljeva, dodajući da će se država potruditi da nađe sredstava za izgradnju te saobraćajnice. Dodao je da je ona važna kako bi investitori želeli da dođu u tu opštinu.

Vučić je naveo da će biti rekonstruisane tri škole i to Osnovna škola "Raška", Osnovna škola "Sutjeska" u Supnju i Osnovna škola "Josif Pančić" u Baljevcu, ističući da su škole važne za obrazovanje dece i njihovu dalju budućnost.

 

Komentari (0)

Talk of the town