Izbori 2022

Ministarstvo finansija: Za pokriće troškova izborne kampanje 21,7 miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

22/03/2022

-

11:03

Ministarstvo finansija: Za pokriće troškova izborne kampanje 21,7 miliona dinara
Tanjug/Zoran Žestić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Iznos sredstava iz javnih izvora dodeljenih podnosiocima proglašenih izbornih lista za izbor narodnih poslanika na parlamentarnim izborima koji su dali izjavu da će koristiti ta sredstva za pokriće troškova izborne kampanje, utvrđen je u visini od 21,706 miliona dinara, objavilo je Ministarstvo finansija.

U skladu sa članom 25. Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, a radi obezbeđenja izbornog jemstva, učesnici na parlamentarnim izborima koji će se održati 3. aprila, mogu izvršiti uplatu izbornog jemstva na depozitni račun, navedeno je na sajtu Ministarstva finansija.

"Izborno jemstvo" je garancija političkog subjekta koji učestvuje na izborima da će vratiti iznos sredstava dobijenih iz javnih izvora za finansiranje izborne kampanje ukoliko ne osvoji jedan odsto važećih glasova, odnosno u slučaju političkog subjekta koji predstavlja i zastupa interese nacionalnih manjina ukoliko ne osvoji 0,2 odsto važećih glasova.

Učesnici na parlamentarnim izborima mogu izvršiti uplatu izbornog jemstva na depozitni račun 840-0000000841804-14 .

"Svrha uplate: Uplata izbornog jemstva u skladu sa članom 25. st. 2. i 3. Zakona o finansiranju političkih aktivnosti (Službeni glasnik RS“, broj: 14/22), za izbornu listu ________________ Primalac: Republika Srbija – Ministarstvo finansija", saopštilo je Ministarstvo finansija.

Komentari (0)

Talk of the town