Izbori 2022

Branimir Nestorović podržao blok Dveri-POKS: Zajednički ciljevi u zdravstvu

Komentari

Autor: FoNet

25/03/2022

-

17:40

Branimir Nestorović podržao blok Dveri-POKS: Zajednički ciljevi u zdravstvu
Branimir Nestorović podržao blok Dveri-POKS: Zajednički ciljevi u zdravstvu - Copyright Fonet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

Lider pokreta Dveri i predsednički kandidat koalicije Patriotski blok Boško Obradović, Branimir Nestorović iz pokreta "Vitezovi reda zmaja", Valentina Arsić Arsenijević iz Udruženja građana "Lekari i roditelji za nauku i etiku" i primarijus profesor dr Alek Račić potpisali su danas Sporazum o saradnji.

"Polazeći od ideje dr Branimira Nestorovića i dr Aleka Račića da za nastupajuće izbore 3.aprila treba da dođe do formiranja čiste i jasne patriotske političke opcije, stavljajući na prvom mestu brigu o zdravlju nacije, a posebno naše dece, stupamo u saradnju na svim nivoima izbora koji će se održati 3.aprila 2022. godine", rekao je Obradović na konferenciji za novinare na kojoj je postisan taj sporazum.

Obradović je naveo da se tim sporazumom pokret Dveri, "kao buduća parlamentarna stranka, obavezuje da će u Skupštini Srbije pokrenuti javne rasprave" na teme definisanih zajedničkih interesa i da će se on založiti da se u resorima prosvete i zdravstva prihvate ideje, pomoć i angažman potpisnika tog sporazuma koji je "zasnovan na njihovom višegodišnjem ekspertskom iskustvu i moralnim načelima, što su građani Srbije već prepoznali i podržali".

Sporazumom je predviđeno da Branimir Nestorović, Valentina Arsić Arsenijević i Alek Račić podrže izbornu koaliciju Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije pod rednim brojem 11 na parlamentarnim izborima, Boška Obradovića kao zajedničkog predsedničkog kandidata pod rednim brojem osam, a na izborima za Skupštinu grada Beograda Borislava Antonijevića kao nestranačkog kandidata Patriotskog bloka za gradonačelnika Beograda pod rednim brojem 11.

Nestorović je pozvao građane koji bi glasali za listu "Profesor dr Branimir Nestorović-Snaga sabornosti naroda Srbije", koja ne učestvuje na izborima jer nisu uspeli da prikupe dovoljno potpisa podrške, da izađu na izbore i zaokruže broj 11, jer je program Dveri "dosta blizak" njihovom programu.

"Mi nećemo verovatno participirati u toj vlasti, ali želimo da neko sprovodi naš program. Nije čak ni važno ko će personalno nešto sprovesti bitno je da se stvari pokrenu, da se pomere u pravom pravcu", rekao je Nestorović.

Alek Račić je rekao da, ukoliko kandidati koalicije Patriotski blok, posle izbora budu poslanici u Skupštini Srbije, moraju da traže od NATO, koji je bombardovao Srbiju, da isplati štetu od 105 milijardi dolara i da se taj novac podeli građanima po matičnom broju.

On smatra da je neophodno da se iz zdravstvenog sistema Srbije "eliminiše uticaj agenata zapadne farmakomafije".

"Zdravstveni sistem Srbije postao je stecište takozvanih konsultanata privatnih zapadnih farmaceutskih kuća koje su u poslednjih 20 godina razorile taj sistem", rekao je Račić.

On je predložio i "povratak na stari prosvetni sistem koji je bio pre Bolonje".

Valentina Arsić Arsenijević je pozvala građane da zaokruže broj 11 na republičkim izborima i izborima za gradonačelnika Beograda i broj osam na izborima za predsednika Srbije. Ona je rekla da očekuje da će broj mandata koji će osvojiti Patriotski blok biti dovoljan da se ostvare njihovi ciljevi vezani za prosvetu i zdravstvo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town