Izbori 2022

Nikodijević: Socijalisti imaju znanje da vode Beograd

Komentari

Autor: Tanjug

31/03/2022

-

16:17

Nikodijević: Socijalisti imaju znanje da vode Beograd
Nikodijević: Socijalisti imaju znanje da vode Beograd - Copyright Tanjug/SPS Beograd

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) Nikola Nikodijević, izjavio je danas da socijalisti imaju znanje i spremnost da nastave da doprinose ukupnom razvoju Beograda i u naredne četiri godine.

Govoreći na predizbornom skupu liste "Ivica Dačić-premijer Srbije, Toma Fila - gradonačelnik Beograda" na Novom Beogradu, Nikodijević je precizirao da je Beograđanima potrebna zdrava životna sredina, bolji saobraćaj, kvalitetna zdravstvena zaštita i da SPS ima tim koji ove potrebe može da obezbedi, saopštila je SPS.

"Mi smo u našem mandatu učinili da prvi put nakon 45 godina deponija u Vinči više ne zagađuje Beograd. Nema više divlje deponije, nema više požara u Vinči, nema otrovnih materija. Prvi smo pokrenuli izgradnju savremene fabrike za preradu otpada iz koje ćemo ubuduće dobijati toplotnu i električnu energiju. Isto tako, izgradili smo i fabriku za preradu otpadnih voda, da više Beograd ne bi bio jedini grad u Evropi koji otpadne vode izliva u Dunav", poručio je Nikodijević.

Predsednik beogradskih socijalista naglasio je da SPS ima jasan plan za efikasniji saobraćaj u Beogradu i da su značajni projekti već otpočeti.

"Pokrenuli smo izgradnju Beogradskog metroa, a kada novim linijama BG voza povežemo sve opštine sa metroom, omogućićemo sugrađanima da iz Obrenovca, Lazarevca, Mladenovca, Grocke i Surčina mnogo brže dolaze do centra grada i time imaju jednake šanse za kvalitetan život", istakao je Nikodijević.

Govoreći o zdravstvenoj zaštiti, Nikodijević je ocenio da je jedan od najvažnijih ciljeva socijalista da građani Srbije imaju jednaku zdravstvenu zaštitu kao i građani u najrazvijenijim zemljama Evrope.

Komentari (0)

Talk of the town