Izbori 2022

MUP: Lider PSG se još nije odazvao pozivu da izjavu, Grbović: Policija bila "izrazito neprofesionalna"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/04/2022

-

17:09

MUP: Lider PSG se još nije odazvao pozivu da izjavu, Grbović: Policija bila "izrazito neprofesionalna"
MUP: Lider PSG se još nije odazvao pozivu da izjavu, Grbović: Policija bila "izrazito neprofesionalna" - Copyright Fonet

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je lider PSG Pavle Grbović, koji je danas, kako je potvrdio predsednik Republičke izbrone komisije Vladimir Dimitrijević, napadnut u naselju Nova Galenika, odbio da dođe u policijsku stanicu da da izjavu, jer "nema poverenja u policiju".

Dimitrijević je ranije danas na konferenciji za medije rekao da je Grbović napadnut, ali i istakao da do tog napada nije došlo na biračkom mestu. Grbović se oglasio se na Tviteru nakon navoda da je napadnut ispred biračkog mesta Galenika i napisao da je povrđen, ali da se oseća dobro. Grbović je rekao i da je pre incidenta naišao na mladiće sa biračkim spiskom i da je prijavio napad policiji. 

"MUP je iznenađen uvredama lidera Pokreta slobodnih građana Pavla Grbovića o navodnom neprofesionalnom postupanju policije u slučaju incidenta koji se danas dogodio ispred sedišta Srpske napredne stranke u Zemunu. Ističemo da je policija odmah po dobijanju saznanja iz medija izašla na lice mesta. Mi obezbeđujemo biračka mesta a ne stranke i nismo mogli da razdvajamo Grbovića i članove SNS-a okupljene ispred sedišta stranke u Zemunu", navodi se u saopštenju MUP-a.

MUP navodi da o tome da "Grbović govori neistinu o postupanju policije govori i činjenica da su policijski službenici obavili razgovor sa svim učesnicima ovog incidenta na licu mesta i pozvali ih da dođu u policijsku stanicu da daju izjavu".

"Naglašavamo da je Pavle Grbović odbio da dođe u policijsku stanicu da da izjavu, jer, kako kaže nema poverenja u policiju. Grbović je potom sa stranačkim kolegama otišao u КBC Zemun, a potom na konferenciju za novinare i još uvek se nije odazvao pozivu da dođe u policijsku stanicu da da izjavu, što su ostali akteri incidenta učinili. Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u izbornom procesu da profesionalno, na zakonu zasnovano postupanje policije ne koristi u političkoj borbi.", navodi se u saopštenju MUP-a.

Grbović: Policija bila neprofesionalna

Grbović je danas održao  konferenciju za medije gde je ispričao da je do napada došlo nakon što je uvideo mladiće koji su, kako kaže, vodili paralelni birački spisak. 

"Jutros oko pola 11, nakon što sam završio svoje glasanje na biračkom mestu 67 u naselju Nova Galenika naleteo sam na tri mlađa muškarca koja su sa sobom nosila paralelni birački spisak. Mi smo nastavili da pratimo ta lica i pratili smo ih sve do mesnog odbora SNS, koji se nalazi na stotinak metara odatle", rekao je Grbović. 

Kako je rekao, s obzirom na to da je reč o ozbiljnom kršenju izbornog procesa, pozvana je policija i to dva puta. 

"Nakon drugog poziva su nam rekli da je ekipa krenula i da uskoro stiže što se nije desilo narednih pola sata. U jednom trenutku sam video da iz prostorija mesne zajednice, koja se nalazi preko puta, članovi SNS beleže u paralelne biračke spiskove ko je izašao i imam video dokaz toga", dodao je Grbović. 

On navodi da je nakon toga na lice mesta došlo još nekoliko momaka u nameri da ga oteraju. 

"Napad je započet pre svega na Ninu Stojaković koja je snimila incident, koju su udarili, izbili joj telefon iz ruke, naneli joj lakše telesne povrede ruke. Zatim je to lice udarilo mene i onda je krenula tuča u kojoj je učestvovalo više lica sa njihove strane. Ja sam više puta udaren pesnicama u predelu glave, usne, desnog uveta i te povrede su kasnije konstatovane kod lekara", kaže on. 

Grbović je dodao da je policija bila "izrazito neprofesionalna", te da službenici nisu ušli ni u prostorije SNS, ni mesne zajednice. 

"Policijski sližbenik mi cinično rekao pa što se nisi bolje zaštitio", rekao je Grbović. 

SNS: Neverovatne su laži koje Grbović 

Gradski odbor Srpske napredne stranke saopštio je danas da su "neverovatne laži koje Pavle Grbović i Ðilasovi mediji plasiraju u izbornom danu". 

"Ne mare đilasovci što postoji i video snimak na kome se jasno vidi da upravo Pavle Grbović provocira članove Srpske napredne stranke ispred prostorija izbornog štaba Mesnog odbora Galenika. Ne zanima Ðilasove uposlenike ni što je Grbović staklenom čašom gađao naše članove, ali to je slika i prilika njihovog političkog delovanja, nasilje nad svakim ko nije sa njima. Borimo se za Srbiju i sve njene građane, radom i rezultatima. Dok Ðilas i njegove satrape prizivaju nasilje i krvoproliće, Aleksandar Vučić i lista ''Zajedno možemo sve'' bore se za mir, stabilnost, dalji napredak i razvoj Srbije ", navedeno je u saopštenju Gradski odbora SNS. 

Komentari (0)

Talk of the town