Izbori 2022

RIK: Napadnut lider PSG Pavle Grbović, napad i na poslanika SNS u Čačku

Komentari

Autor: Tanjug/Euronews Srbija

03/04/2022

-

13:57

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović napadnut je danas u naselju Nova Galenika, potvrdio je predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević. 

Dimitrijević je na konferenciji za medije rekao da je Grbović napadnut, ali i istakao da do tog napada nije došlo na biračkom mestu.  

Grbović oglasio se na Tviteru nakon navoda da je napadnut ispred biračkog mesta Galenika. On je napisao da je povrđen ali da se oseća dobro. Grbović je rekao da je pre incidenta naišao na mladiće sa biračkim spiskom. On je prijavio napad policiji.

Gradski odbor Srpske napredne stranke saopštio je danas da Pavle Grbović plasira "neverovatne laži u izbornom danu". 

Dimitrijević je rekao da da je došlo do još jednog napada i to na poslanika Srpske napredne stranke u Čačku.

"Došlo je do napada na Batu Jugovića u Čačku. On je, inače, poslanik SNS. O tome je obaveštena policija I verujemo da će nadležni državni organi kvalitetno uraditi svoj posao", poručio je Dimitrijević. 

MUP je saopštio da pripadnici policije preduzimaju sve mere i radnje kako bi rasvetlili okolnosti incidenata koji su se dogodili tokom današnjeg izbornog procesa u Čačku i beogradskoj opštini Zemun.

"Policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti i identifikovanju osobe koja je danas u Čačku napala poslanika Srpske napredne stranke Bratislava Jugovića", navodi se u saopštenju.

Takođe, policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti vezanih za incident u Zemunu, ispred prostorija mesnog odbora SNS-a, u kome je učestvovao predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović.

Oba učesnika ovog incidenta zadobili su lakše telesne povrede, dodaje se.

Posmatračka misija Crte najoštrije osuđuje svaki nasilni čin i poziva sve učesnike izbora, članove biračkih odbora i sve građane Srbije da ne dozvole da atmosfera nasilja i straha bude glavno obeležje izbornog dana i da biračima ne bude uskraćeno pravo da slobodno izraze volju.   

“Već u prvom delu izbornog dana posmatrači Crte su širom Srbije zabeležili više slučajeva fizičkog i verbalnog nasilja na biračkim mestima i u njihovoj okolini, a obavešteni smo i o nizu drugih nasilnih incidenta”, saopštila je Crta.

Sve o izborima u Srbiji iz minuta u minut pratite na Live blogu. 

 

Komentari (0)

Talk of the town