Izbori 2022

Kamberi zatražio ponavljanje glasanja u "Preševskoj dolini": Još se ne zna da li sam osvojio mandat u Skupštini Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

05/04/2022

-

18:40

Kamberi zatražio ponavljanje glasanja u "Preševskoj dolini": Još se ne zna da li sam osvojio mandat u Skupštini Srbije
Kamberi zatražio ponavljanje glasanja u "Preševskoj dolini": Još se ne zna da li sam osvojio mandat u Skupštini Srbije - Copyright Prinstscreen YouTube/ Radio-televizija Vojvodine

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnik "Koalicije Albanaca doline" Šaip Kamberi saopštio je danas da glasovi koje je dobio na izborima 3. aprila još nisu garancija za mandat u Skupštini Srbije i zatražio je ponavljanje glasanja u "Preševskoj dolini".

Kamberi je napisao na Fejsbuku da je "Koalicija dolina Albanaca" koju čine Partija za demokratsko delovanje (PDD), Demokratska partija (DP) i Pokret za demokratski progres (PDP) dobila 9.644 glasa uprkos, kako tvrdi, brojnim poteškoćama sa kojima su se suočavali u izbornom procesu.

"Ipak glasovi koje sam dobio još nisu garancija osvajanja mandata", naveo je Kamberi.

On tvrdi i da je izbore 3. aprila karakterisala "mala izlaznost albanskih birača", a da je mnogim Albancima bilo "onemogućeno pravo glasa zbog pasiviziranja njihovih adresa" što je, kako navodi, "rezultiralo njihovim uklanjanjem sa biračkih spiskova", a to je, smatra, izborni proces učinilo nedemokratskim.

"Stoga izbori moraju da se ponove u Preševskoj dolini, tako da se unapred reši pitanje uskraćivanja prava glasa svakom građaninu Preševske doline", naveo je Kamberi na Fejsbuku.

Prema podacima RIK-a, na osnovu obrađenih 98,28 odsto biračkih mesta, Koalicija Albanaca je dobila 9.648 glasova ili 0,26 odsto, što je prema ovim podacima nedovoljno za mandate u Skupštini Srbije.

  

Komentari (0)

Talk of the town