Izbori 2022

Zavetnici: Ðilas nema mandat da govori u ime cele opozicije

Komentari

Autor: Tanjug

07/04/2022

-

14:20

Zavetnici: Ðilas nema mandat da govori u ime cele opozicije
Zavetnici: Ðilas nema mandat da govori u ime cele opozicije - Copyright Tanjug/Nikola Anđić

veličina teksta

Aa Aa

Stranka Zavetnici saopštila je danas da lider Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas nema mandat niti bilo kakva druga ovlašćenja da u ime cele opozicije pregovara sa liderom SNS-a u vezi beogradskih izbora.

"Iako su novi izbori za Gradsku skupštinu najrealnija opcija, podsećamo da postoje zakoni, procedure i institucije, te da to ne može biti predmet dogovora dva čoveka", navode Zavetnici.

Oni ističu da Ðilas nema mandat da govori u ime cele opozicije i ukazuju da ako rešenje krize vidi u separatnim pregovorima sa Aleksandrom Vučićem, "onda bilo kakvi naredni razgovori unutar opozicije o regulisanju izbornih nepravilnosti u Beogradu - postaju nepotrebni".

Zavetnici ocenjuju i da su nedavno održani izbori na svim nivoima pokazali da je monopol ŠP-a nad pojmom opozicije "apsolutno poražen", kao i njihov manir da "uređuju opozicionu scenu prema sopstvenom nahođenju, ličnim hirovima i uskostranačkim interesima".

"Nova politička realnost sugeriše da su se dogodile značajne političke promene u opozicionom bloku", navode Zavetnici.

Podsećaju da su se početkom sedmice odazvali pozivu na sastanak celokupne opozicije na temu provere svih izbornih nepravilnosti u Beogradu, i navode da su to učinili jer su privrženi neporecivosti izborne volje naroda i pravu svakog građanina da putem izbora saopšti svoj društveno - politički stav.

"Očigledno lider ŠP-a ovaj sastanak želi da iskoristi za još jedan pokušaj personalizacije opozicionih snaga. Ako mu je to sa odlazećim koalicionim partnerima ranije polazilo za rukom, sa nama neće moći. Verujemo da takav stav dele i ostale naše kolege iz bloka državotvorne opozicije", napominju Zavetnici.

Oni dodaju i da je zanimljivo to da se poziv na dogovor o ponavljanju izbora, koji je Ðilas uputio Vučiću, pojavio svega pola dana nakon što je vlasnik televizije Pink Željko Mitrović na svom tviter profilu objavio “prognozu” da će izbori u Beogradu biti ponovljeni.

Zavetnici smatraju i da "Beograd nije nečija privatna firma i da Beograđani nisu sredstvo za potkusurivanje".

Komentari (0)

Izbori 2022