Izbori 2022

Stanić (POKS): Neću da glasam za Ðilasovog kandidata; Pokret: Glasanje suprotno stavu stranke povlači isključenje

Komentari

Autor: Tanjug

08/04/2022

-

11:24

Stanić (POKS): Neću da glasam za Ðilasovog kandidata; Pokret: Glasanje suprotno stavu stranke povlači isključenje
Nacionalno demokratska alternativa - Copyright Nacionalno demokratska alternativa

veličina teksta

Aa Aa

Vuk Stanić, izabrani odbornik za Skupštinu Beograda ispred koalicije NADA i član dela Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) koji vodi Vojislav Mihailović, saopštio je danas da ne može da glasa za kandidate za gradonačelnika koje podržavaju Dragan Ðilas, Vuk Jeremić i Marinika Tepić.

Reagovao je Pokret obnove Kraljevine Srbije apelujući na Stanića da "još jednom razmisli o svojoj odluci da bude samostalni odbornik u Skupštini Beograda" i upozorio ga da će, ako o ključnim kadrovskim pitanjima bude glasao suprotno stavu organa stranke, odmah biti isključen iz stranke i da će biti pokrenuti svi raspoloživi mehanizmi za oduzimanje odborničkog mandata.

Stanić je saopštio da će samostalno odlučiti koga će podržati za gradonačelnika Beograda, bez obzira na izjave političkih lidera i eventualne njihove dogovore.

Stanić kaže da je u politiku ušao kao patriota koji se borio protiv agresora za naš narod i našu otadžbinu, i ne može da zamisli da politički podrži one koje, kako je naveo, iznose najgore optužbe na račun srpskog naroda i Srbije.

"Ne mogu da glasam i podržavam one koji nas optužuju da smo genocidni narod, da smo agresori i ratni zločinci, da je Kosovo i Metohija nezavisna država i da Srbija treba da bude članica NATO pakta. Time bih pogazio zakletvu koju sam dao Srbiji. Ne mogu da glasam za kandidate koje podržavaju Dragan Ðilas, Vuk Jeremić i Marinika Tepić", poručio je Stanić.

POKS upozorava Stanića da može biti isključen iz stranke

POKS je reagujući na saopštenje pozvao danas Vuka Stanića da još jednom razmisli o svojoj odluci da bude, kako se navodi, samostalni odbornik u Skupštini Beograda i upozorio ga da će, ako o ključnim kadrovskim pitanjima bude glasao suprotno stavu organa stranke, odmah biti isključen iz stranke i da će biti pokrenuti svi raspoloživi mehanizmi za oduzimanje odborničkog mandata.

Ta stranka navodi, da deli isti stav i ne razume Stanićevo nezadovoljstvo.

U saopštenju POKS-a navodi se da se ta stranka ponosi činjenicom da ima slobodoumne odbornike koji razmišljaju svojom glavom, ali da oko ključnih pitanja moraju postupiti u skladu sa odlukama organa stranke i odborničke grupe.

"Ako ne bude tako, treba da vrate mandat, jer nisu izabrani neposredno od strane građana, nego ih je stranka delegirala", saopštio je POKS.

Nama se čini, dodaje on, da su njegovi motivi da u Skupštini grada nastupa kao samostalni odbornik, a ne stranke koja ga je izabrala, sasvim drugačiji.

"Nadamo se da grešimo, ali vreme će sve pokazati", poručio je POKS.

Prethodno je Žika Gojković, lider drugog krila POKS, najavio da Pokret obnove Kraljevine Srbije, koji on vodi nakon što je stranka podelila na dve frakcije, neće učestvovati u dogovorima opozicije oko vlasti, niti u pregovorima o tome da se na ponovljenim biračkim mestima podrži izborna lista "Ajmo ljudi" Borisa Tadića, jer za tim pregovaračkim stolom sede predstavnici koalicije NADA. 

Naime, Gojovićev deo POKS-a na izborima je učestvovao kao deo koalicije okupljene oko Dveri, dok je drugi deo, koji predvodi Vojislav Mihailović u izbornu trku ušao na listi okupljenoj oko koalicije NADA i Miloša Jovanovića.

Gojković je u saopštenju ocenio i da je većina građana podržala promene u glavnom gradu i da oni poštuju volju da Beograd vodi nova vlast.

Komentari (0)

Talk of the town