Aktuelno iz kulture

U Novom Sadu otvoren 17. Međunarodni festival proze – Prozefest: Nagrada „Milovan Vidaković“ Eriku Vijaru

Komentari

Autor: Fonet

26/09/2023

-

23:40

U Novom Sadu otvoren 17. Međunarodni festival proze – Prozefest: Nagrada „Milovan Vidaković“ Eriku Vijaru
FoNet/KCNS - Copyright FoNet/KCNS

veličina teksta

Aa Aa

Pozdravnom besedom pisca Vladimira Pištala, večeras je u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada otvoren 17. Međunarodni festival proze – Prozefest.

Međunarodna književna nagrada „Milovan Vidaković“ ove godine pripala je francuskom piscu Eriku Vijaru, a priznanje mu je uručio predsednik Organizacionog odbora festivala Nedeljko Mamula.

Nakon otvaranja je održano književno veče laureata i o Vijarovom stvaralaštvu govorio je pisac Dragan Velikić, a razgovor su vodili učenici Karlovačke gimnazije.

FoNet/KCNS

 

Program je nastavljen predstavljanjem nemačkog pisca Lajfa Ranta, o čijem stvaralaštvu je govorio pisac i izdavač Aleksandar Šurbatović, a razgovor su vodili učenici Gimnazije „Svetozar Marković“.

Pored Vijara i Ranta, ljubiteljima književnosti će se ove godine predstaviti i Horhe Volpi iz Meksika, Želimir Periš iz Hrvatske, Gabi Čutak iz Mađarske, Magdalena Blažević iz Bosne i Hercegovine i domaći pisci Vladimir Kopicl i Darko Tuševljaković.

Programi se svake večeri održavaju od 19.00 i od 20.00 u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada, a ulaz je slobodan. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura