Aktuelno iz kulture

Otvoren prvi Novi Sad film festival

Komentari

Autor: Tanjug

22/09/2023

-

21:53

Otvoren prvi Novi Sad film festival
Novi Sad - EPK V. Veličković - Copyright Novi Sad - EPK V. Veličković

veličina teksta

Aa Aa

Prvi Novi Sad film festival pod sloganom "Uleti u platno" počeo je večeras u Srpskom narodnom pozorištu i trajaće do nedelje, 24. septembra.

Prema rečima selektora festivala Nikole Spasića, publika će imati priliku da pogleda više od 20 filmova, u četiri takmičarske i šest revijalnih selekcija.

"Na otvaranju imamo priliku da vidimo argentinski film koji je na nacionalnom prikazivanju osvojio čak pet nagrada. Konkurencija je jaka, imamo filmove iz Litvanije, Francuske, Japana, Hrvaske. Filmovi su izuzetno različiti ali i kvalitetni", kazao je Spasić i dodao da očekuje da sledeće godine festival bude podignut na viši nivo.

Na festivalu će pored filmova biti održane panel diskusije koje govore o budućnosti sedme umetnosti i novim tehnologijama, kao i Industri program, posvećen filmskim projektima čija je realizacija u toku.

Festival će do 24. septembra biti održan u Srpskom narodnom pozorištu, bioskopu Arena Cineplex, Kulturnom centru Novog Sada, knjižari Zenit books i Kulturnoj stanici Svilara.

Komentari (0)

Kultura