Aktuelno iz kulture

"Igre gladi - Balada o pticama pevačicama i zmijama": Posle višemesečne pauze, zvezde se konačno vratile na crveni tepih

Komentari

Autor: Tanjug

10/11/2023

-

09:29

"Igre gladi - Balada o pticama pevačicama i zmijama": Posle višemesečne pauze, zvezde se konačno vratile na crveni tepih
"Igre gladi - Balada o pticama pevačicama i zmijama": Posle višemesečne pauze, zvezde se konačno vratile na crveni tepih - Copyright Tanjug AP/Vianney Le Caer/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Zvezde filmskog serijala "Igre gladi" nastupile su na svetskoj premijeri novog filma "Igre gladi: Balada o pticama pevačicama i zmijama" u Londonu, nakon četvoromesečnog štrajka holivudskih glumaca.

Sindikat SAG-AFTRA postigao je provizorni sporazum sa velikim studijima u sredu da reši drugi od dva štrajka koji su potresli industriju zabave jer su pisci i izvođači zahtevali veće plate u eri striming TV-a, prenosi Rojters.

Najnoviji deo filmske franšize vredne milijarde dolara dolazi posle osam godina pauze.

Glumica Rejčel Zegler pozdravila je fanove, a na crvenom tepihu su joj se pridružile i kolege Tom Blajt, Hanter Šafer i Džoš Andres Rivera.

Britanski glumac Blajt igra mladog Koriolanusa Snoua od 18 godina, koji postaje tiranski predsednik distopijske nacije Panem, dok Zegler glumi Lusi Grej Bejrd.

Opisujući novi film, reditelj Frensis Lorens je rekao: 

„To je veoma drugačija vrsta filma, u velikoj meri kao film Igre gladi, ali veoma drugačija vrsta priče i sa drugačijim likovima“.

Franšiza je zasnovana na najprodavanijim distopijskim knjigama Suzan Kolins, smeštene u post-apokaliptičnu Ameriku, a novi film trebalo bi da se nađe u redovnoj bioskopskoj distribuciji 17. novembra.

Komentari (0)

Kultura