Aktuelno iz kulture

Piter Dinklidž, zvezda "Igre prestola", dobio ulogu u prednastavku franšize "Igre gladi"

Komentari

Autor: Deadline

21/07/2022

-

10:35

Piter Dinklidž, zvezda "Igre prestola", dobio ulogu u prednastavku franšize "Igre gladi"
Piter Dinklidž, zvezda "Igre prestola", dobio ulogu u prednastavku franšize "Igre gladi" - Copyright AP/Joel C Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Zvezda serije "Igra prestola" Piter Dinklidž igraće u prednastavku franšize "Igre gladi", pod nazivom "Balada o ptici pevačici i zmiji".

Dinklidž je dobio ulogu dekana Akademije Kaska Hajbotoma i pridružiće se Tomu Blajtu koji igra mladog Koriolana Snoua, Rejčel Zegler kao Lusi Grej Berd i Hanteru Šaferu kao Tigrisu Snouu.

Film je zasnovan na istoimenoj knjizi iz 2020. godine, koja je smeštena u epohu  decenijama pre avantura Ketnis Everdin. 

Prednastavak otkriva uspon Snoua do pozicije surovog lidera Panema, piše Deadline.

"Uzbuđeni smo zbog ove postave i što ćemo poželeti dobrodošlicu Piteru Dinklidžu", kaže Nejtan Kahan, predsednik Lionsgate grupacije.

"Piter je jedan od omiljenih glumaca koji privlači pažnju na svaku ulogu u kojoj se nađe. Jedan je od najboljih živih glumaca i doneće zastrašujući, harizmatični autoritet važnoj ulozi dekana Akademije", dodao je on.

Režija je poverena Frensisu Lorensu, koji je radio i na tri nastavka "Igre gladi", dok scenario potpisuje Majkl Lesli.

"Dekan Hajbotom je jedan od najmoćnijih ljudi u Snouovom životu. Kao strogo i osvetoljubivo lice igara on postavlja pravila koja će odrediti svaki aspekt Koriolanove sudbine. Oduševljen sam što ga baš Piter oživljava", rekao je reditelj.

"Balada o ptici pevačici i zmiji" biće premijerno prikazana 17. novembra 2023. godine, a zvanični sinopsis glasi: "Osamnaestogodišnji Koriolan Snou priprema se za jedinstvenu priliku da učestvuje kao mentor u Igrama. Nekada moćna porodica Snou doživela je teška vremena, a njihova sudbina zavisi od tanane šanse da Koriolan svojim šarmom, mudrošću i manevrom pomogne učenicama da osvoje Igre. Sve je protiv njega. Dobio je ponižavajući zadatak da predvodi ženski tribut iz Distrikta 12, najniži od najnižih. Njegova sudbina je sada u potpunosti zamršena: svaki izbor koji napravi može da dovede do pobede ili poraza, trijumfa ili pada".

Komentari (0)

Kultura