Aktuelno iz kulture

Ana Franić u ulozi "šefice podzemlja": Junakinje serije "Poziv" zaigrale su se u muškom svetu i zbog toga dobile po nosu

Komentari

Autor: Tanjug

17/11/2023

-

10:24

Ana Franić u ulozi "šefice podzemlja": Junakinje serije "Poziv" zaigrale su se u muškom svetu i zbog toga dobile po nosu
Ana Franić u ulozi "šefice podzemlja": Junakinje serije "Poziv" zaigrale su se u muškom svetu i zbog toga dobile po nosu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Ana Franić igra jednu od glavnih uloga u novoj seriji "Poziv" koja će se emitovati na prvom kanalu Radio-televizije Srbije od 18. novembra.

Franić je rekla da u "Pozivu" igra Unu Radivojevič, "glavnog antagonistu serije", i istakla da "odavno nismo imali seriju koja ima toliko dobrih ženskih likova".

Prema njenim rečima, među šest velikih ženskih uloga nalaze se glavna protagonistkinja koju tumači Mirjana Jokovič i Snežana Bogdanović, koja igra ministarku. Njih tri igraju žene koje su se našle u muškom svetu - Joković kao policajka, Bogdanović kao političarka, dok je njen lik šefica podzemlja.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Sve tri su se prilično zaigrale u muškom svetu i svaka je na svoj način zbog toga dobila po nosu", rekla je glumica za Tanjug.

Franić je podsetila da je "priča prva za koju se ljudi vezuju i ako im nije zanimljiva neće je ni pratiti", a kod "Poziva" je najlepše što su scenaristi Iva Mitrović i Marko Popović, kao i reditelj Marko Đilas, uspeli da koketiraju sa trilerom, koji povremeno ustupi mesto "art drami".

Ističući značaj načina na koji je Joković odigrala svoju ulogu, Franič je ocenila da je "dala specifičan ključ svojom izvedbom", koja je uticala na način na koji se igralo sve u seriji.

"Ne pamtim da sam gledala seriju gde su glumci imali mnogo hrabrosti da zađu u jedan malo jači izraz, da se malo poigraju i da ne bude kao da nas se ne tiče", rekla je Franić.

Sa svojim likom Franić nema dodirnih tačaka, pa je prostor razigravanja bio specifičan, jer Uni nije mogla dati svoje životno iskustvo.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"I hvala Bogu da nisam. Mogla sam dati moje životno iskustvo u smislu načina na koji percipiram stvari i istražujem svet. Prvi put sam se uverila u reči profesora Predraga Bajčetića da je gluma nešto između mašte i igre", navela je glumica.

Franić je dodala da je sada sigurna da je to tako, jer je Unu morala zaista da izmašta, a onda da se sa njom poigra.

"Ovaj posao radimo sobom, svojim emocijama i telom, pa prema tome moramo nekako te likove voleti i u krajnjem slučaju ih navući na sebe, da bi publika mogla da poveruje u ono što gleda", rekla je Franić.

Prema njenim rečima, uloga u "Pozivu" je "na trenutke bila vrlo teška, ali je bila jako zabavna".

Upitana kakav savet ima za mlade kolege, Franić je rekla da je prvi "da se ne potresaju mnogo". 

"Mora neko da ih odabere. To je pitanje nečijeg ukusa. Možete biti sjajni, pa se nekom ne dopasti. Mene prati od početka da su me različiti autori i reditelji videli drugačijim očima. Za glumca ne postoji veća stvar, jer to omogučava poligon za igru i istraživanje", navelaje Franić.

Priznavši da je "neko ko prilično skače u prazan bazen", Franič je dodala da smatra da ima hrabrosti da posao radim vrlo specifično, da se likovima daje bez zazora, i trudi se da glumu ne glumi.

Komentari (0)

Kultura