Aktuelno iz kulture

Tamara Aleksić o naslovnoj ulozi u predstavi "Nana": Ja sam tu ženu zavolela

Komentari

Autor: Tanjug

01/12/2023

-

23:07

Tamara Aleksić o naslovnoj ulozi u predstavi "Nana":  Ja sam tu ženu zavolela
Tamara Aleksić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Tamara Aleksić igra u obnovljenoj predstavi "Nana", čija je premijera večeras u pozorištu i operi "Madlenijanum".

Aleksić je rekla da je roman "Nana" Emila Zole "neverovatan, ima toliko slojeva i priča", kao priča o glumici koju društvo koristi, a zapravo ona je pokušavala da zaigra njihovu igru.

"To je priča o ženi koja avanzuje, više nije ni glumica ni samo žena, ni samohrana majka, ni prostitutka, nego je ona sve. Pokorila je celo društvo svojim izgledom, a da niko nije gledao sadržaj, šta se nalazi unutar nje", navela je glumica.

Prema njenim rečima, Nana je apriori "kotirana kao neko ko je zao, pokvaren, srž svega što je pogrešno u društvu", a zapravo jedina nije ništa lagala.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Aleksić je napomenula da je u obnovljenoj predstavi dosta menjano rediteljski, dramturški i u glumačkoj podeli, u kojoj su Andrijana Đorđević, Nikola Rakočević, Bogdan Boganović, Rade Ćosić, Nebojšu Kundačinu, Vanju Milačić i drugi.

Predstava je i dalje je surova, na momente teška, ali je estetski lepa i poetična i bajkovita, kako to samo rediteljka ivana Vujić može zamisliti, i preduhovita na momente, dodala je glumica.

Aleksić je rekla da u karijeri ima više odbijenih nego prihvaćenih uloga i da je "dobra stvar kad si u dosluhu sa sobom da znaš šata su posledice, a stojiš iza svog stava".

"Postoje neki kompromisi na koje ne pristajem, uloge koje mi nisu izazovne ili im možda ja nisam dorasla, jer sam uvek u preispitivanju", rekla je Aleksić.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Prema njenim rečima, glumac ne može napredovati ako je uvek suveren i samouveren.

"Prvobitno me Vujić zvala za 'Nanu', kao što me sad zvala treba da radim 'Staklenu menažeriju'. Prvo pitanje mi je bilo: 'Da li ste sigurni da ja to mogu?' Ispostavilo se da mogu, da tu ženu razumem i da sam je poprilično zavolela", navela je glumica.

Pored toga što počinje rad na "Staklenoj menažeriji", Aleksić igra u "Dolče viti" u "Madlenijanumu", kao i "Velikom Getsbiju",  "Da krenemo ispočetka" i "Godišnjici".

Prema njenim rečima, "Godišnjica" u režiji Petra Jovanovića je "divna komedija, ne samo pitka i duhovita nego sa lepom gorčinicom na kraju".

Aleksić je završila snimanje novog filma Ivice Vidanovića "Vasilija prekrasna", koji se očekuje sledeće godine, a za nju je bio "jedno od lepših iskustava".

Komentari (0)

Kultura