Aktuelno iz kulture

"Medveđi zagrljaj" Milka Štimca u prodaji: Knjiga koja se oslanja na srpsku književnost XX veka

Komentari

Autor: PR

06/12/2023

-

10:02

"Medveđi zagrljaj" Milka Štimca u prodaji: Knjiga koja se oslanja na srpsku književnost XX veka
Vulkan izdavaštvo/Promo - Copyright Vulkan izdavaštvo/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Milutin Novković, nekadašnji broker Beogradske berze dospeo je među partizane nakon što je odlučio da pobegne sa robije, na kojoj se našao zbog berzanskih manipulacija. Ratne nedaće podnosio je stoički jer se nadao da će ispraviti dve najveće greške u pređašnjem životu, odnosno da će dobiti priliku da spere ljagu sa svog imena i da ponovo osvoji ženu koju je voleo.

Na tom putu naići će na prepreke – pored bremena ratnog iskustva, moraće da se suoči i sa jednim od svedoka njegovih poslovnih prevara, kao i sa oficirom koji mu je nadređen. Pored toga, suočiće se i sa saznanjem da je na mestu njegove nekadašnje ljubavi ostala samo praznina.

Tamo gde je Milutinova priča počela – u kabinetu na Terazijama – za vreme samo jednog poslepodneva, klupko njegovog života će se razmrsiti, te će čitalac knjige "Medveđi zagrljaj" svedočiti razrešenju sudbine u kojoj junak nije uspeo da sačuva sebe u iščašenom svetu.

Vulkan izdavaštvo/Promo

 

Milko Štimac je pisac i konsultant za organizaciju tržišta kapitala. Objavio je roman "Poljubac miholjskog leta", čija radnja prethodi romanu "Medveđi zagrljaj". Napisao je i nekoliko dramskih tekstova, od kojih su izvedeni "Menica bez pokrića" i "Pet lakih berzanskih komada". U oblasti ekonomije Štimac je objavio nekoliko knjiga, brojne članke i rasprave. Osim tržištem kapitala, bavio se temama političke ekonomije i ekonomske istorije, u knjigama "Akcionarstvo i demokratija", "Biti, imati, glasati" i "Razvoj finansijske pismenosti". Univerzitetski udžbenik "Berzansko poslovanje", u kojem je jedan od autora, doživeo je brojna izdanja.

Njegovo delo "Medveđi zagrljaj" potražite na sajtu vulkani.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura