Aktuelno iz kulture

Igor Vince o prijateljstvu sa Femijem Kutijem i poseti Lagosu: "Tamo može da vas pojede mrak"

Komentari

Autor: Tanjug

08/12/2023

-

09:07

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Muzičar Igor Vince nedavno je održao koncert sa Big bendom Radio-televizije Srbije u Domu omladine Beograda, za koji kaže da je nešto najlepše što mu se desilo u muzičkoj karijeri.

"Velika je čast čuti moje pesme u takvim aranžmanima. Sve vreme sam bio toliko ushićen i leteo sam od tog osećaja", rekao je muzičar.

Vince je dodao da je koncert bio ogromna odgovornost i da je tokom priprema osećao veliku unutrašnju tenziju da sve bude na nivou, imajući u vidu i jubilej 75 godina Big benda RTS-a.

Vince je podsetio da je za sreću potrebno malo toga, kao u zemljama čiju muziku obožava Kubi i Brazilu, a to su "ples, muzika, jedna perkusija i to je to".

Upitan kakva je njegova saradnja sa nigerijskim muzičarem Femijem Kutijem, Vince je rekao da se među njima muzički "prepoznala velika ljubav i strast", i da je saradnja s njim uvek interesantna i dinamična.

Vince se prisetio da su jednom umesto uobičajeno u Kutijevom u Lagosu nastupali u drugom klubu i da su se pri povratku oko ponoći naišli na mostu na dva kamiona koja su im, učinilo im se, zatvarala put.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Prema njegovim rečima, u Lagosu je "opasno kretati se noću, tamo se to izbegava, gotovo se nikad ne radi - pojede vas mrak".

"Kad sam video da se on (Femi) odsekao, stvarno sam mislio: 'Ako je on zabrinut, nakon svega što je preživeo u Lagosu, gde su ga napali i oružano'. Međutim, imali smo sreću da je nešto drugo bilo u pitanju", naveo je Vince.

Komentari (0)

Kultura