Aktuelno iz kulture

Tenor Veilijan Vang iz Kine gostuje u Verdijevoj "Travijati" u Narodnom pozorištu

Komentari

Autor: Tanjug

11/12/2023

-

13:52

Tenor Veilijan Vang iz Kine gostuje u Verdijevoj "Travijati" u Narodnom pozorištu
Tenor Veilijan Vang iz Kine gostuje u Verdijevoj "Travijati" u Narodnom pozorištu - Copyright Prinstscreen YouTube/W william

veličina teksta

Aa Aa

U operi Đuzepa Verdija "Travijata", koja će 13. decembra od 19:30 časova biti izvedena na Velikoj sceni pod dirigentskom upravom Aleksandra Kojića, u ulozi Alfreda Žermona nastupiće gost iz Kine Veilijan Vang.

Naslovnu rolu pevaće Vesna Đurković, dok će lik Žorža Žermona tumačiti Vladimir Andrić.

U podeli su i Anastasija Stanković (Flora Bervoa), Tatjana Mitić (Anina), Miloš Gašić (Doktor Grenvil), Miroslav Markovski (Baron Dufol), Slobodan Živković (Gaston), Milutin Jocić (Markiz d? Obinji), Siniša Radin (Đuzepe) i Ranko Jović (Komisionario).

U predstavi učestvuju Orkestar i Hor Narodnog pozorišta u Beogradu.

Režiju Borislava Popovića iz 1991. godine obnovila je Ivana Dragutinović Maričić. Scenograf je Boris Maksimović, kostimograf Božana Jovanović, a koreograf Vladimir Logunov.

Vang je rođen 1990. godine u provinciji Junan, na jugozapadu Kine. Studirao je na Univerzitetu umetnosti i muzičkoj akademiji u Pekingu, kao i Konzervatorijumu "Johanes Brams" i Univerzitetu za muzičku i pozorišnu umetnost u Hamburgu.

Tokom dosadašnje karijere osvojio je više nagrada na raznim internacionalnim takmičenjima.
Osim u "Travijati", ostvario je i veoma zapažene uloge u operama "Valenštajn", "Đani Skiki", "Boemi", "Rajnsko zlato", "Rinaldo", "Rigoleto"...

Komentari (0)

Kultura