Aktuelno iz kulture

Lupita Njongo predsednica žirija na Berlinalu sledeće godine: "Duboko sam počastvovana"

Komentari

Autor: Variety

12/12/2023

-

07:24

Lupita Njongo predsednica žirija na Berlinalu sledeće godine: "Duboko sam počastvovana"
Lupita Njongo - Copyright Tanjug AP/Richard Shotwell

veličina teksta

Aa Aa

Oskarovka Lupita Njongo proglašena je predsednicom žirija za predstojeći Filmski festival u Berlinu, koji će se održati od 15. do 25. februara sledeće godine.

"Lupita Njongo je otelotvorenje onoga što volimo u filmovima: raznovrsnosti u pogledu odabira različitih projekata, obraćanja različtim publikama i konzistentne ideje koja je prepoznatljiva u njenim likovima, ma koliko različito oni izgledali", rekli su direktori Berlinala Marijete Risenbik i Karlo Čatrijan, prenosi Variety.

Glumica, koja je privukla pažnju javnosti ulogom u ostvarenju "12 godina ropstva", rekla je da je "duboko počastvovana" ulogom koju je dobila na Berlinalu.

"Radujem se što ću slaviti i prepoznavati izvanredan rad filmskih stvaralaca iz celog sveta", rekla je Njongo.

Ona je ostvarila zapažene filmove i u ostvarenjima kao što su "Crni Panter", "Mi", "Mala čudovišta", a uskoro ćemo je videti i u prednastavku franšize "A Quiet Place".

Njongo se nedavno oprobala i u ulozi izvršne producentkinje i to sudanskog filma "Goodbye Julia". 

Trenutno radi i na podkastu namenjenom afričkoj dijaspori, a ostvarila se i kao spisateljica, napisavši dečju knjigu "Sulwe" 2020.

Ovogodišnji, 74. Filmski festival u Berlinu poslednji je koji će se održati pod aktuelnim rukovodstvom. Mandat se završava i za Risenbik i za Čatrijana, a budući direktor biće predstavljen sutra na konferenciji za štampu.

Komentari (0)

Kultura