Aktuelno iz kulture

Jelena Bajić Jočić: Druga sezona serije "Azbuka našeg života" ostaje u žanru drame

Komentari

Autor: Tanjug

27/12/2023

-

10:12

Jelena Bajić Jočić: Druga sezona serije "Azbuka našeg života" ostaje u žanru drame
Jelena Bajić Jočić: Druga sezona serije "Azbuka našeg života" ostaje u žanru drame - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Jelena Bajić Jočić režirala je drugu sezonu serije "Azbuka našeg života", koja počinje sa emitovanjem od 3. januara na televiziji Superstar.

"Drugu sezonu 'Azbuke' koncipirali smo malo drugačije u odnosu na prvu. Naši junaci prolaze i prelaze u jednu novu epohu života, samim tim što se njihova porodica na jedan savremen način raspada", rekla je Bajić Jočić u nedavnom intervjuu za Tanjug.

Prema njegovim rečima, junaci "pokušavaju da prikupe deliće raspale porodice, sećanja i emocija, i da ih sastave u nekom novom obličju, a na tom putu opet prolaze kroz neka nova iskušenja, baš kako to je u životu biva".

Bajić Jočić je dodala da druga sezona ostaje u žanru drame, a sudbine junaka se "ukrštaju sa nekim događajima koji mogu da zaliče na triler". 

"Ne bežimo od života u seriji. Tu smo u realnosti, duboko ukorenjeni u svakodnevni, porodični život, I sami svedočimo trilerske zaplete na ulicama i u životima naših dragih ljudi, pa i nas samih. Susrećemo se sa tim okolnostima i kada su sudbine likova u pitanju, ali ne ulazimo u žanr trilera, ali volimo da kažemo da postoji taj neki trilerski začin", navela je rediteljka.

Prema njenim rečima, osveženje u drugoj sezoni je njen glavni junak, "snažan, važan i jak muški lik", kog tumači Raša Bukvić na "veoma zanimljiv način".

"On je pravo osveženje i fenomenalno se uklopio u slagalicu naših junaka", istakla je rediteljka.

Bajić Jočić je navela da će gledaoce vezati za drugu sezonu "iskrena emocija i tačnost događaja koji su duboko ukorenjeni u životu". 

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Tema kojom se bavimo u drugoj sezoni 'Azbuke' je zaista jedno veoma važno i odgovorno pitanje psihičkog zlostavljanja u partnerskim odnosima i tretirana je na jedan specifičan način", naglasila je Bajić Jočić. 

Kao autorka serije Bajić Jočić je bila podstaknuta da razmišlja o toj temi na osnovu knjige Mirjane Bobić Mojsilović "Tvoj anđeo čuvar".

"Taj jedan motiv iz njene knjige koristimo u drugoj sezoni. Tek kada sam počela da se bavim time, krenula su da se otvaraju sudbine raznih žena pa i muškaraca. Nikada ne bih rekla da su ljudi kojima je tako nešto moglo da se dogodi. O tome se vrlo malo govori, a nekada mislim da zaslužuje ta tema da se o tome više priča", zaključila je rediteljka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura