Aktuelno iz kulture

Isidora Simijonović: Živimo u dobu kad moramo da svoje živote konstantno reklamiramo kao savršene

Komentari

Autor: Tanjug

21/12/2021

-

11:11

Isidora Simijonović: Živimo u dobu kad moramo da svoje živote konstantno reklamiramo kao savršene
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Gošća nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bila je glumica Isidora Simijonović, koja je govorila o svojoj ulozi u seriji "Azbuka našeg života".

Simijonović je rekla da u toj seriji igra Anu, mladu uspešnu i ambicioznu ženu, "koja naizgled vodi savršen život, na kome bi joj svako pozavideo". Ona počinje ljubavnu vezu sa glavnim likom Uroša kog igra Jadran Malkovič.

"Na površini je to sjaj, glamur, ali ispod se kriju uplašeni ljudi. U želji da zadovolje sopstveni ego u jednom trenutku zaborave na neke najosnovnije stvari, kao što glavni junaci zaborave jedno na drugo. Vode paralelne živote, ne komuniciraju, ne dele svoj život i emocije", rekla je Simijonović.

Prema njenim rečima, "dosta ljudi će se prepoznati" u seriji koja ima mnogo slojeva i "uspeva da ponudi neke važne teme", a naočigled je lagana i pitka, kao i romani Mirjane Bobić Mojsilović po kojima je nastala.

"Svi živimo u dobu kad moramo da svoje živote konstantno reklamiramo kao savršene. Svi učestvujemo u promociji na društvenim mrežama, a ustvari ispod svega postoje drame, strahovi i laži", ocenila je glumica.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Simijonović je dodala da je "vrednost serije je što uspeva da u svakodnevici pronađe neke stvari koje su važne i da im veći smisao i osvetli ih".

"Za to je najzaslužnija rediteljka serije Jelena Bojić Jočić sa kojom smo puno razgovarali pred svaku scenu zašto je važna. Nijedna scena nije tu tek tako, trudili smo se da u svakoj budemo sigurni šta koji lik zastupa", rekla je Simijonović.

Upitana da prokomentariše renesansu koju trenutno doživljava Beogradsko dramsko pozorište pod upravom Juga Radivojevića, Simijonović je istakla da je značajna saradnja sa regionalnim i stranim rediteljima.

"Meni je najvažnije savremenost u pristupu, jedan moderan teatar. To je važno za pozorište i odlična prilika da pogledamo i da radimo na takvim predstavama", rekla je Simijonović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura