Aktuelno iz kulture

"Azbuka našeg života" od 3. decembra na Superstaru: Priča o promašenim životima i pokušaju da se uhvati delić sreće

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/11/2021

-

15:32

"Azbuka našeg života" od 3. decembra na Superstaru: Priča o promašenim životima i pokušaju da se uhvati delić sreće
Promocija serije "Azbuka našeg života" - Copyright Telekom Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U sali Jugoslovenske kinoteke danas je predstavljena nova savremena dramska serija "Azbuka našeg života", nastala prema motivima romana srpske književnice Mirjane Bobić Mojsilović, a u režiji Jelene Bajić Jočić.

Predstavnici medija, gosti i članovi glumačke i producentsko-autorske ekipe, prisustvovali su projekciji prve epizode serije, koja je realizovana u produkciji Telekoma Srbija i izvršnoj produkciji "Contrast Studios".

"Telekom Srbija nastoji da u saradnji sa najuspešnijim domaćim i stranim produkcijama kreira najkvalitetniju ponudu serijskog i filmskog sadržaja. To potvrđuje i nova drama `Azbuka našeg života` koja nam donosi sjajnu televizijsku priču i biće pravo osveženje za gledaoce. Ova serija je nastala kao rezultat uspešne saradnje Telekoma Srbija i produkcijske kuće Contrast Studoios. Uvereni smo da će gledaoci uživati i da će ova savremena bajka dodatno pozicionirati Superstar kao vodeći kanal za bogat filmski i serijski sadržaj", izjavio je Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija.

Donoseći televizijskoj publici sasvim nov i zanimljiv igrani sadržaj, koji se, kako navode kreatori, u žanrovskom smislu razlikuje od trenutne domaće televizijske produkcije, "Azbuka našeg života" nosi iskrenu priču o aktuelnim društvenim pojavama - o krizi porodice i međuljudskih odnosa, krizi srednjih godina, krizi društva, krizi identiteta...

Epidemija razvoda i usamljenost savremenog čoveka

Ispričana kroz sudbinu jednog bračnog para, ovo je zapravo priča o svima nama, o modernim familijama, epidemiji razvoda, o usamljenosti savremenog čoveka.

"Želeo bih da se Telekomu Srbija zahvalim na jednoj fenomenalnoj saradnji, mi smo se trudili da svako od nas da mali deo sebe za ovu seriju koja je snimana krajem prošle godine. Svi mi koji se bavimo ovim poslom smo taoci cele ove situacije, tako da nije bilo lako snimati, ali drago nam je što smo napravili seriju koja predstavlja produkcioni iskorak", rekao je Nedeljko Bajić, izvršni producent serije i direktor "Contrast Studios".

U središtu ove intrigantne, na momente tragikomične priče, nalazi se bračni par Popović iza kojeg je 25 godina braka u koji su ušli nošeni studentskom ljubavlju i mladalačkom zanesenošću, željni uspeha u trivijalnom društvu u kojem je sve dozvoljeno da bi se došlo do statusa, karijere i novca.

Prinskrin/Youtube/SUPERSTAR TV

Iz serije "Azbuka našeg života"

Četvrt veka kasnije, nakon što su stekli sva materijalna dobra, dok im se deca školuju i provode u inostranstvu, ova naizgled idealna porodica, počinje da se raspada. Paralelno prateći žensku i mušku stranu, kroz dinamičnu radnju i naraciju koja obogaćuje dramu ličnim doživljajima glavnih likova, serija nam donosi iskrenu priču o ljubavi, promašenim životima, o razočaranju, otrežnjenju i pokajanju, o pokušaju da se uhvati makar delić proćerdane sreće.

Likovi sa kojima se lako poistovećuje

Uloge Vesne i Uroša Popovića poverene su Aleksandri Janković, prvakinji Ateljea 212, i Jadranu Malkoviču, koji međunarodnu glumačku karijeru u Nemačkoj i Velikoj Britaniji.

"Srećna sam zbog glavne uloge i želim i sebi i drugima da uživamo u Vesni zajedno. Ja sam uživala u njoj dok sam radila. Mnoge žene će se poistovetiti sa njom. I ja sam se na neki način poistovetila. Nosimo iste godine, 50 okruglo. U tih 50 stane svašta", rekla je Janković.

Glumica je priznala i da je uloga Vesne iz nje oslobodila neke stvari koje je "tegobno nosila poslednjih deceniju-dve", te da je rad na seriji za nju bio "oslobađajući".

Porodicu Popović čine i Miona Marković i Đorđe Mišina, a u seriji igraju i Nebojša Milovanović, Isidora Simijonović, Anđelka Prpić, Anastasia Mandić, Jovana Stipić, Tihomir Stanić, Katarina Gojković, Nedeljko Bajić, Nela Mihailović, Miloš Đorđević, Milan Čučilović, Milena Pavlović, Jovo Maksić, Damjan Kecojević, Danina Jeftić, Iva Štrljić i drugi.

Telekom Srbija

Autorski i producentski tim najavio početak emitovanja serije "Azbuka našeg života" od 3. decembra na Superstar kanalu

Kao specijalni gosti pojavljuju se Aljoša Vučković, Radoš Bajić, Igor Lazić Niggor, kao i sama autorka romana Mirjana Bobić Mojsilović.

Kreatorka serije i rediteljka Jelena Bajić Jočić navela je da je rad na seriju bio pun ljubavi, pažnje i brige o svakom detalju.

"Ceo tim se trudio da sledi osnovnu, moju ideju, koja je proistekla iz Mirjaninih knjiga koje su toliko nadahnute i inspirativne da je zapravo i bilo lako preneti to na platno. Ponosna sam na sve učesnike u kreiranju serije i sigurna sam da će u narednim nedeljama naši likovi biti rado dočekivani gosti u domovima naše publike", rekla je ona.

Scenario za "Azbuku našeg života" pisali su Boris Grgurović i Milica Jevtić, a serija je snimana najvećim delom u prepoznatljivim beogradskim elitnim četvrtima, hotelima i restoranima, kao i na popularnim splavovima, a neke scene su snimane i na atraktivnim lokacijama i vinogradima Fruške gore.

"Jelena je hrabro odlučila da od mojih romana napravi seriju. Prvo sam mislila da ću ja moći, ali sam shvatila da treba da to prepustim profesionalcima. Nadam se da će serija biti uspešna kao ta dva romana", rekla je Bobić Mojsilović.

Premijerno emitovanje serije "Azbuka našeg života" počinje u petak 3. decembra u 21 čas na kanalu Superstar.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura