Aktuelno iz kulture

Jadran Maljković: U seriji "Crna svadba" igram tajanstvenog moćnika

Komentari

Autor: Tanjug

01/11/2021

-

11:56

Jadran Maljković: U seriji "Crna svadba" igram tajanstvenog moćnika
Tanjug/Dragan Kujundžić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bio je glumac Jadran Maljković koji je govorio o seriji "Crna svadba" koja se trenutno prikazuje na Superstar TV i RTS, kao i o predstojećim projektima "Azbuci našeg života" i "Herojima Halijarda".

Maljković je rekao da je "Crna svadba" kao koncept drugačija od onoga što je naša televizijska publika imala prilike da vidi do sada, jer koristi više žanrova, kao kombinaciju horora, misterije i krimi drame.

"Imam ulogu tajanstvenog moćnika. To je jedino što mogu da kažem", rekao je Maljković.

Prema njegovim rečima, najzahtevnije prilikom pristupa ulozi je bilo nalaženje balansa između toga šta njegov lik "mora da uradi i kako to opravdava".

"Da biste gledali ovu seriju, ne morate da znate ništa o crnoj magiji. Mislim da smo svi mi bar jednom u životu čuli tu terminologiju vlaška magija, crna magija. Sigurno je da će svi koji budu gledali naučiti nešto o tome iz ove serije", rekao je Maljković.

Glumcu je najinteresatniji bio sam naslov "Crna svadba", posto nije znao da uopšte postoji istoimeni obred, u kome preminulog neoženjenog muškarca na sahrani žene na godinu dana sa živom devojku koja je "obukla crnu venčanicu".

Upitan kako će pandemija uticati na budućnost scenskih umetnosti, da li će imati istu publiku kao pre, Maljković je rekao da će "definiiivno ostaviti svoj trag i već jeste na mnogo nivoa".

"Što se tiče povratka, mislim da smo svi željni da se vratimo i da idemo u pozorište kao nekada, da radimo stvari koje smo nekada radili. Nadam se da će se vratti u neku normalu, ali da će definitivno ostati neke bitnije promene", rekao je glumac.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Maljković je rekao da igra glavnu mušku ulogu u seriji "Azbuka našeg života" čije prikazivanje počinje od 3. decembra na Superstar televiziji i potom RTS, a očekuje "nekoliko internacionalnih stvari", kao i "jednu lepu malu ulogu" u projektu "Heroji Halijarda" Radoša Bajića.

Glumac rođen u Nemačkoj, koji ostvaruje inostranu karijeru pod imenom Jadran Malkovič, upitan da li je u srodstvu sa jednim od najcenjenijim glumaca na svetu, uz osmeh je rekao:
"Ne znam da li smo zaista rod. Neko je to rekao u nekom momentu. Ja sam rekao da postoji mogućnost, možda. Moja baka pokojna je iz istog kraja kao i on. Tu sigurno nešto ima, ali nemam nikakvu potvrdu. Neki dan sam rekao da smo 75. koleno, verovatno, u najboljem slučaju".
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura