Aktuelno iz kulture

Borka Tomović: Serija "Crna svadba" ima jedan od najuzbudljivijih scenarija koje sam imala priliku da pročitam

Komentari

Autor: Tanjug

28/10/2021

-

10:04

Borka Tomović: Serija "Crna svadba" ima jedan od najuzbudljivijih scenarija koje sam imala priliku da pročitam
Tanjug/Dragan Kujundžić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Gošća nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bila je glumica Borka Tomović koja je govorila o svojoj ulozi u seriji "Crna svadba", kao i u pozorištu "Boško Buha".

"Serija 'Crna svadba' je jedan od najuzbudljivijih scenarija koje sam imala priliku da pročitam. To je nešto što nisam mogla da ispustim iz ruku i sigurna sam da će samim tim gledaocima biti još mnogo uzbudljvije", rekla je Tomović.

Prema njenim rečima u seriji, čijih se deset nastavaka upravo prikazuju, priča je vezana za vlašku magiju, borbu dobra i zla, koja je kao "arhetipska tema obrađena na nov način", pa će "Crna svadba" gledaocima biti "neobična i čudna".

U seriji glume Uliks Fehmiu, Jelena Ðokić, Slavko Štimac i drugi, a Tomović igra lik "verne i odane žene" radijskog voditelja, u delu radnje tokom sedamdesetih godina. Glumica ističe da joj je drago što je igrala ulogu u epohi jer je to "jedan vizuelno prelep period", kada je "izgled Beograda i ljudi imao poseban šmek".

"Osećala sam se kao da gledam fotografije moje mame na kojima sam joj uvek zavidela", istakla je glumica.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Inače, serija "Crna svadba" emituje se od 23. oktobra na Superstar TV, a nove epizode možete da gledate svakog vikenda od 21h.

Upitana o trenutnim aktivnostima u "Bošku Buhi", Tomović je podsetila da beogradsko pozorište već sedam godina ne igra na svojoj sceni već su gosti ustanove "Vuk Karadžić".

"Da bi se produkcijski napravila prestava dostojna našeg pozorišta treba da dobijemo natrag svoju scenu. Imamo obećanja da će se to dogoditi u najskorijem roku. Nadamo se da ovaj put neće biti obećanja ludom radovanja", rekla je Tomović.

Rekavši da se nada boljim danima za pozorište "Boško Buha", Tomović je podsetila da je ovo za njih bila teška godina zbog odlaska glumca Nenada Nenadovića (1964-2021) i inspicijenta Mihaila Todorovića Kepe (1939-2021).

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura