Aktuelno iz kulture

Jelena Stupljanin: Serija "Crna svadba" donosi žanrovsku svežinu

Komentari

Autor: Tanjug

27/10/2021

-

11:18

Jelena Stupljanin: Serija "Crna svadba" donosi žanrovsku svežinu
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Gošća nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bila je glumica Jelena Stupljanin koja je govorila o radu na serijama "Crna svadba" i "Predstraža", kao i predstojećoj premijeri predstave "Pristanak" u Ateljeu 212.

"'Crna svadba' je psihološki triler. To je novo za naše područje i jako sam srećna što glumim u takvom žanru, jednom od meni najdražih, koji volim da gledam kao serijski program. 'Crna svadba'' je nešto što će doneti svežinu", rekla je Stupljanin.

U "Crnoj svadbi" reditelja Nemanje Ćipranića i scenariste Strahinje Madžarevića, Stupljanin igra suprugu detektiva kog tumači Nebojša Milovanović.

Serija u deset nastavaka, čije je prikazivanje počelo nedavno, govori o slučaju ubistva žitelja mesta u Istočnoj Srbiji, a igraju Uliks Fehmiu, Jelena Ðokić, Slavko Štimac i drugi.

Stupljanin u seriji deli scene sa Milovanovićem i Nikolom Kojom, koji igra drugog detektiva, a glumica kaže da njen lik "ima veoma interesantan zaplet", ali nije želela da otkriva pojedinosti.

Serija "Crna svadba", počela je s emitovanjem 23. oktobra na televiziji Superstar, a od 30. oktobra moći ćete da je gledate i na RTS.

Opisavši rad u "Predstraži" kao "predivno iskustvo", Stupljanin je podsetila da je ispočetka dobila epizodnu ulogu u drugoj sezoni, kada je ta američka serija počela da se snima i u Srbiji. Njen lik se "proširivao tokom treće i dobio svoje veliko finale u četvrtoj sezoni".

"Produkcijski je drugačiji način rada. Kod nas je dobro što su glumci usmereni jedni na druge, mnogo vremena provodimo zajedno dok snimamo, što nas čini jako bliskim i to prenosimo u kadar", ocenila je glumica.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Predstava "Pristanak" britanske spisateljice Nine Rejn, u režiji Nebojše Bradića, biće premijerno izvedena 3. novembra u Ateljeu 212, a glume Tamara Dragičević, Jovana Gavrilović, Bojan Žirović, Bane Trifunović, Marko Grabež, Sofija Juričan i Stupljanin.

"Komad je aktuelan i dobro napisan. Radi se o slučaju silovanja i advokatima koji su neprijatelji jedni drugima u sudnici, a prijatelji lično. Na sudu veruju da zastupaju neka moralna načela, a u životu se ponašaju potpuno drugačije", ocenila je Stupljanin.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura