Aktuelno iz kulture

Ljiljana Blagojević: Uloga u seriji "Crna svadba" je mnogo atraktivnija u odnosu na sve što sam pre radila na televiziji

Komentari

Autor: Tanjug

21/10/2021

-

15:26

Ljiljana Blagojević: Uloga u seriji "Crna svadba" je mnogo atraktivnija u odnosu na sve što sam pre radila na televiziji
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Ljiljana Blagojević kaže da se njena uloga u televizijskoj seriji "Crna svadba" razlikuje od svga što je do sada radila. Prvakinja Narodnog pozorišta je godinama bila posvaćena samo teatru, odbijajući različite uloge u televizijskim formatima.

Međutim, nije imala dilemu da li da prihvati ili ne ulogu u seriji "Crna svadba", koja kreće premijerno s emitovanjem 23. oktobra na televiziji Superstar i od 30. oktobra na RTS.

"Pročitala sam scenario i nijednog momenta nisam imala dilemu da li da prihvatim ulogu u seriji `Crna svadba`. Lik koji oživljavam u seriji pojavljuje se samo u četiri epizode, ali moja moja uloga je potpuno drugačija i mnogo atraktivnija u odnosu na sve što sam radila na televiziji pre ove serije", kazala je Blagojević i dodala da je ulogu spremala skoro dva meseca.

Blagojević napominje da serija spaja svetske žanrovske trendove psihološkog i krimi trilera sa elementima horora i lokalnu priču o vlaškoj magiji. Kako kaže, imala je i privilegiju da sarađuje sa divnom ekipom i odličnim rediteljem Nemanjom Ćipranjićem u procesu nastajanja "Crne svadbe".

Tanjug/Jadranka Ilić

Ljuljana Blagojević: Serija "Crna svadba" se potpuno razlikuje od svega što su gledaoci imali prilike da vide do sada

"Fotografijom i atmosferom serije se potpuno razlikuje od svega što su gledaoci imali prilike da vide do sada. Takođe, `Crna svadba` je izuzetno umetnički oblikovana. U suštini je kriminalistička, ali se bavi i praznoverijem i ljudima koji su skloni da se prepuste mraku i tamnim silama koje određuju njihov život", rekla je Blagojević.

Prvakinja Narodnog pozorišta Ljiljana Blagojević napominje da su promene u nacionalnom teatru jako važne.

"Svetislav Bule Goncić je zamenio Ivanu Vujić na mestu direktora Narodnog pozorišta u Beogradu. Buleta znam sa studija i sigurna sam da poznaje zahtevan mehanizam funkcionisanja pozorišta. Cela njegova porodica je umetnička. Očekujem da Bule unapredi Narodno pozorište i da dovede mlade dramaturge u glumce u naš teatar", istakla je Blagojević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura