Aktuelno iz kulture

Balet u slavu ljubavi: Regionalni umetnici na gala večeri 14. februara u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

30/01/2024

-

16:41

Balet u slavu ljubavi: Regionalni umetnici na gala večeri 14. februara u Beogradu
Balet u slavu ljubavi: Regionalni umetnici na gala večeri 14. februara u Beogradu - Copyright Narodno pozorište u Beogradu/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Narodno pozorište u Beogradu najavilo je danas da će  na Dan zaljubljenih 14. februara biti domaćin baletskom gala spektaklu "Romansa u pokretu“, uz učešće baletskih zvezda nacionalnih pozorišta iz regiona.

"Na repertoaru će biti ljubavni dueti iz najpoznatijih baletskih klasika i dela eminentnih koreografa iz regiona Lea Mujića, Edvarda Kluga, Staše Zurovca, Krunislava Simića, Renata Zanela i Ronalda Savkovića", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će se, na inicijativu Narodnog pozorišta u Beogradu u zajedničkom projektu posle više decenija na istoj sceni, okupiti baletske zvezde iz osam pozorišta i šest zemalja regiona.

Pored Narodnog oozirišta, učestvuju umetnici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Narodnog pozorišta Sarajevo i Nacionalne opere i baleta Skoplje.

Tu su i umetnici Slovenskog narodnog gledališča, Opera i Balet Ljubljana i Slovenskog narodnog gledališča Maribor, Opere i baleta Sofija i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad.

Umetnička direktorka Baleta Narodnog pozorišta Ana Pavlović i izvršna direktorka Smiljana Stokić poručile su da je "ova saradnja proslava raznolikog izražavanja ljubavi kroz balet".

"Pridružite nam se u ovoj romantičnoj večeri, dok budemo svedoci magije koja se odvija na sceni, prevazilazeći granice i kulture kroz baletsku umetnost. Balet Gala nije samo predstava; to je proslava jedinstva, gde nas lepota plesa spaja u duhu ljubavi i umetničke saradnje", poručile su Pavlović i Stokić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura