Aktuelno iz kulture

Tihana Lazović i Goran Bogdan: Publika će sigurno uživati u filmu "Živi i zdravi"

Komentari

Autor: Tanjug

07/02/2024

-

11:34

Tihana Lazović i Goran Bogdan: Publika će sigurno uživati u filmu "Živi i zdravi"
Tihana Lazović i Goran Bogdan: Publika će sigurno uživati u filmu "Živi i zdravi" - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Svečana premijera regionalnog filma ''Živi i zdravi'' Ivana Marinovića održana je sinoć u MTS Dvorani u Beogradu, a na kraju projekcije brojnoj publici se poklonila skoro kompletna glumačka i autorska ekipa.

Glavna glumica Tihana Lazović i jedan od glavnih glumaca u novom filmu Goran Bogdan poručili su i izjavama za Tanjug da će publika sigurno uživati u ovom ostvarenju.

Lazović, koja je na premijeru došla u pratnji supruga, srpskog glumca Branislava Trifunovića, za istakla je da je scenario za film "Živi i zdravi" ako ne najbolji, onda jedan od najboljih koji je u karijeri pročitala.

"Kada sam čitala, nisam imala osećaj da je preda mnom scenario. Obično kada čitam neki scenario, u glavi već razmišljam o mom liku šta bih ili kako mogla. Ovde se to nije desilo, nisam imala taj osećaj, što je zaista odlično. Imala sam osećaj kao da čitam neki genijalni roman", rekla je Lazović.

Tanjug/Marko Đoković

 

Ona je napomenula da je režiser Ivan Marinović dugo pisao scenario za ovaj film, "što se tačno vidi i oseća".

Dodaje da joj nije bilo nimalo teško da iskorači u žanr komedije i snimi ovaj film i da je proces bio lagan upravo zato što su sve stvari bile vrlo lepo napisane. 

"Iako deluje da može biti teško ili komplikovano, zapravo je predivno kada tako menjamo uloge, žanrove, atmosfere. Problem jeste taj da nas glumce svrstavaju u nekakve kategorije. Ako sam jednom igrala tinejdžerku, onda kao da treba narednih 10 godina da imam takve uloge", primetila je Lazović.

Glumica priznaje da nije ranije želela da snima komedije, jer nije pronalazila dovoljno dobar scenario u tom žanru, da se odluči i pristane.

Tanjug/Marko Đoković

Branislav Trifunović i Tihana Lazović

"Opet se vraćam na ono što je najvažnije - scenario. Dakle, ako je scenario dobar, ako se reditelj razume u svoj poziv, ako imamo sličnu viziju i kolege su odlične za saradnju, onda će sigurno projekat biti divan", smatra hrvatska glumica koja živi u Beogradu.

U filmu "Živi i zdravi'' igraju glumci iz bivše Jugoslavije, a u pitanju je koprodukcija šest država: Crne Gore, Srbije, Češke, Hrvatske, Severne Makedonije i Slovenije.

"Svakako da je to neizbežno da dolazi do spajanja svih naših republika, jer mi smo zasebno ipak male države i kinematografije, da i finansijski nije moguće da sami realizujemo projekte. Ovde na snimanju filma 'Živi i zdravi' to uopšte nije bila tema, to niko nije primetio. Bilo je prirodno i normalno da igramo zajedno u jednom filmu", ocenila je Lazović.

Tanjug/Marko Đoković

Goran Bogdan i Jovana Stojiljković

Goran Bogdan, koji je na premijeru stigao sa devojkom, glumicom Jovanom Stojiljković rekao je Tanjugu da je jako zadovoljan filmom "Živi i zdravi", te da mu je prijalo da radi sa celom autorskom i glumačkom ekipom.

Hrvatski glumac je objasnio da je priča filma delimično zasnovana na istinitom događaju, radi se o otkrivanju jedne VHS kasete iz osamdesetih godina. 

"Na kaseti je snimljena jedna svadba koja se raspala. Ivan mi je pričao o tome i toj ideji i meni je odmah to zvučalo kao nešto fantastično od čega se može napraviti film", rekao je Bogdan i dodao da je o toj ideji slušao još pre osam godina.

Tanjug/Marko Đoković

 

Napomenuo je da se nije mnogo promenilo od scenarija do realizacije filma i da je sve "ostalo u duhu te početne ideje, što je veliki kompliment za reditelja i celu ekipu".

Rekao je i da je karijeru počeo u komedijama, a da se kasnije okrenuo drugim žanrovima, da ga reditelji ne bi stalno "stavljali u te fioke komičara".  

"Ušao sam u ozbiljne, mračnije filmove i žanrove. Tako sam se uželeo komedije da se malo vratim, i izbor je pao na 'Živi i zdravi'", objasnio je Goran Bogdan.

"Bilo je sve podjednako teško što se tiče glumačkog posla, izazova, habitusa. Ipak u ovakvoj komediji ima dosta dramskih zaokreta, lomljenja, jednako kao u bilo čemu jako ozbiljnom", ocenio je Bogdan.

Glumac je otkrio da je nedavno završio snimanje treće sezone TV serije "Močvara", ali nije mogao da kaže kada će ona početi da se prikazuje.

Film "Živi i zdravi", ljjubavna i porodična komedija o mladom ljubavnom paru pre i tokom svadbe, svetsku premijeru je imao u novembru 2023. u okviru takmičarskog programa 27. međunarodnog Filmskog festivala “Black Nights” u Talinu. 

Komentari (0)

Kultura