Aktuelno iz kulture

"Antitalenti" Radivoja Raše Bukvića nagrađeni na marketu u Rumuniji

Komentari

Autor: Tanjug

03/08/2021

-

18:45

"Antitalenti" Radivoja Raše Bukvića nagrađeni na marketu u Rumuniji
Radivoje Raša Bukvić - Copyright Tanjug/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Projekat prvog dugometražnog igranog filma “Antitalenti“ reditelja i scenariste Radivoja Raše Bukvića, dobitnik je glavne nagrade "The Chainsaw Europe Award" na koprodukcionom marketu "Transilvania Pitch Stop", u okviru 20. Međunarodnog filmskog festivala Transilvanija, saopšteno je danas iz produkcije filma.


Uz koscenariste Vuka Ršumovića i Igora Latinovića, Bukvićeva priča nastaje u okviru producentske kuće Prikaz Film i kao koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Francuske i Mađarske.

Projekat je odabran i među 24 projekta iz 19 zemalja za međunarodni koprodukcioni forum "Kids Kino Industry" u okviru "Kids Kino Film Festivala" koji će biti održan od 28. septembra do 1. oktobra u Varšavi.

Pored toga, bio je selektovan i u kategoriji "Plus Minus One" koprodukcionog marketa "Sofia Meetings" u okviru 25. Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji 2021. godine.

Drama po istinitom događaju


"Drama sa elementima mjuzikla 'Antitalenti' nadahnuta je istinitim događajem koji se odigrao 1993. godine u Somboru. Priča prati stidljivog 14-godišnjeg matematičkog genija koji se u osvit ratova 1990-ih uključuje u trgovinu oružjem kako bi kupio bas gitaru, sa nadom da će se, kao u muzičara školskog benda, u njega zaljubiti najlepša devojčica u školi", navedeno je iz produkcijske kuće.

Projekat je do sada podržan na konkursima Filmskog centra Srbije za razvoj scenarija 2018. i razvoj projekta 2020. godine, kao i od strane grada Sombora.

Radivoje Raša Bukvić je srpski i francuski glumac zapažen po ulogama u filmovima "A Good Day to Die Hard" (2013), "The Transporter Refueled" (2015) i "Taken" (2008).

Uloga u francuskom ostvarenju "La Californie" (2006) donela mu je nominaciju za nagradu francuske filmske akademije Cezar u kategoriji Mlade nade francuskog filma i otvorila vrata.

Američka saga "Umri muški - A Good Day to Die Hard" (2013) donosi mu članstvo u sindikatu američkih glumaca SAG.

Zapaženu ulogu u domaćoj kinematografiji ostvario je u televizijskoj seriji "Besa" (2018).

Komentari (0)

Kultura