Aktuelno iz kulture

Plaćeni ubica u niskobudžetnom američkom filmu: Posle niza skandala, Kevin Spejsi prvi put dobio glavnu ulogu

Komentari

Autor: NME

23/02/2024

-

15:41

Plaćeni ubica u niskobudžetnom američkom filmu: Posle niza skandala, Kevin Spejsi prvi put dobio glavnu ulogu
Plaćeni ubica u niskobudžetnom američkom filmu: Posle niza skandala, Kevin Spejsi prvi put dobio glavnu ulogu - Copyright Printscreen YouTube/Movie Trailers Source

veličina teksta

Aa Aa

Kevin Spejsi u martu će predstaviti prvi film u kom je dobio glavnu ulogu, otkako je zbog niza skandala primoran da se povuče iz Holivuda. Reč je o niskobudžetnom akcionom trileru pod nazivom "Peter Five Eight" reditelja Majkla Zaika Hala, u kom tumači lik plaćenog ubice, angažovanog da pronađe glamuroznu agentkinju nekretnina (Džet Džandro).

Zaiko Hal je u jednom nedavnom intervjuu izjavio da je Spejsi "savršen" za tu ulogu.

"Niko Pitera ne može da igra bolje od Spejsija. Ispostavlja se da je i Kevin takođe veliki poznavalac filma i da je razumeo mnoge reference i stilističke aluzije u scenariju", rekao je reditelj.

On je priznao da su diskusije producenata o tome da li treba dati šansu glumcu koji je bio optužen za seriju seksualnih prestupa, bile delikatne, ali je podsetio da je on na sudu oslobođen svih optužbi.

"Ma koliko nedostataka imao, ja verujem u pravni sistem", rekao je Zaiko Hal, prenosi NME.

Višegodišnje kontroverze

Podsećamo, Spejsi se već godinama suočavao sa nizom optužbi za seksualno uznemiravanje, silovanje i nedolično ponašanje, zbog čega je već dugo "persona non grata" u Holivudu.

Lavinu je 2017. godine u eri #MeToo pokreta pokrenuo glumac Entoni Rep svedočeći da je Spejsi insistirao da ima seks s njim, kada je mlađi glumac imao samo 14 godina. Njegova priča koja se pojavila na portalu Bazfid njuz otvorila je Pandorinu kutiju i javili su se mnogi drugi mladi muškarci koji su izneli svoje optužbe protiv Spejsija. 

Iako se glumac izvinio Repu nedugo nakon objavljivanja njegove ispovesti, Spejsijeva izjava u kojoj je tvrdio da se ne seća incidenta i pokušao da skrene pažnju sa optužbi za seksualno iskorištavanje maloletnika, time što je po prvi put priznao svoju seksualnu orijentaciju, naišla je na žestoke kritike.
Usledile su optužbe iz Velike Britanije iz vremena dok je bio deo stalne postave Old Vik teatra u Londonu, iz kog su priznali da su primili 20 ličnih svedočenja o "navodno nedoličnom ponašanju" Spejsija.

Takođe, nakon optužbi da je napastvovao jednog tinejdžera na Nantuket ostrvu u Masačusetsu, glumac je tvrdio da nije kriv, a slučaj je odbačen, nakon što je i navodna žrtva povukla tužbu. U Los Anđelesu dva svedočanstva o nedoličnom ponašanju glumca na kraju nisu dobila sudski epilog, jedan zbog zastarelosti, a drugi zbog smrti navodne žrtve. 

Pored svega toga, glumac je suočavan sa optužbama izvesnog C. D. koji je tvrdio da je u 14 godini života imao više neprijatnih situacija sa Spejsijem, među kojima i pokušaj silovanja, ali je njegov slučaj odbačen, jer je odbio da otkrije svoj identitet.

Poslednji slučaj, u kom su ga četvorica muškaraca tužila za seksualn uznemiravanje pred sudom u Londonu, okončan je u njegovu korist. Oskarovac, koji je od početka suđenja tvrdio da je nedužan, teretio se da je četvoricu muškaraca seksualno zlostavljao u devet odvojenih incidenata tokom perioda kada je u Britaniji bio na čelu Old Vik teatra.

Holivudska zvezda sve ove godine je sve optužbe protiv njega nazivala "glupošću" i "ludošću", kao i nožem u leđa, a tvrdio je i da su optužbe protiv njega bile finansijski motivisane.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura