Aktuelno iz kulture

Od Minotaura do skidanja perike: Pet najupečatljivijih momenata prvog polufinala Pesme za Evroviziju

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

28/02/2024

-

10:53

Od Minotaura do skidanja perike: Pet najupečatljivijih momenata prvog polufinala Pesme za Evroviziju
Od Minotaura do skidanja perike: Pet najupečatljivijih momenata prvog polufinala Pesme za Evroviziju - Copyright Screenshot

veličina teksta

Aa Aa

Prvo polufinale takmičenja "Pesme za Evroviziju" okončano je sinoć pred ponoć proglašenjem prvih finalista, koji će se u završnici šoua 2. marta boriti za kartu za Malme.

Uzbudljivo veče obeležili su kreativno osmišljene koreografije, upadljivi kostimi, ali i zabavni skečevi voditelja ovogodišnjeg programa Dragane Kosjerine i Slavena Došla.

Predstavljamo vam neke od najzanimljivijih nastupa prvog polufinala:

Breskvica sa krilima

Pevačica Breskvica koja važi za favoritkinju ovogodišnje "Pesme za Evroviziju" na sceni se pojavila u upečatljivom kostimu sa belim krilima inspirisanom narodnom nošnjom.

Snimak njenog izvođenja pesme "Gnezdo orlovo" na zvaničnom YouTube kanalu Pesme za Evroviziju trenutno je najgledaniji od svih sinoćnih učesnika, a od objavljivanja ima preko 140.000 pregleda.

Zorjino ogledalo

Zorja Pajić nastupila je pod rednim brojem 12 sa pesmom "Ko je lik u ogledalu", a u detaljno osmišljenoj koreografiji na kraju skida periku sa glave i deo haljine, pogledavši svoj odraz u slomljenom ogledalu.

Zorja je, inače, na četvrtom mestu na kladionicama prema šansama da pobedi na takmičenju, a njen nastup je u toku protekle večeri dobio više od 80.000 pregleda na YouTube-u.

Filarri u raskošnoj haljini

Pevač Filarri izveo je pesmu "Ko je ta žena" obučen u raskošnu belu haljinu sa krinolinom. 

Izvođač, koji je nastupao i na prošlogodišnjoj Evroviziji, priznao je nedavno da pesma govori o njegovim osećanjima, a na video bimu iza njega je tokom nastupa na engleskom jeziku pisalo: "Prigrli svoju ženstvenost".

Ivana i Minotaur

Pevačica Ivana Vladović, koja ima bogato iskustvo na kvalifikacionim takmičenjima za Evroviziju, nastupila je pod rednim brojem 10 sa pesmom "Jaka".

Ona je imala neobičnu koreografiju u koju je bio uključen i plesač s kostimom Minotaura.

"Ovo jе stvarno jеdna 'woman power' pеsma. Glеdamo da na taj način promovišеmo pеsmu za svaku jaku žеnu, pošto jе žеnama malo tеžе. Možda, a možda i grеšim, hajdе da podržimo jеdna drugu, jеr žеnе trеba to da radе", rekla je Ivana svojevremeno za "Dnevnik", dodavši da pesma nije namenski pravljena za ovo takmičenje.  

Revijalni deo posvećen grupi ABBA

Nakon što je 14 takmičara prve polufinalne večeri izvelo svoje pesme na takmičenju "Pesma za Evroviziju", usledio je revijalni deo, koji je bio posvećen švedskoj grupi ABBA.

Afirmisani izvođači izvodili su numere u svojoj interpretaciji, a najviše pažnje privukao je aranžman orkestra Dejana Petrovića, koji je pesmu "Money" prepevao na srpski jezik u pratnji pevačica u narodnim nošnjama.

Podsećamo, u finale se plasiralo osmoro takmičara i to: Breskvica (Gnezdo orlovo), Marko Mandić (Dno), M.IRA (Percepcija), Bojana x David (No No No), Lena Kovačević (Zovi me Lena), Hristina (Bedem), Zorja (Lik u ogledalu) i Keni nije mrtav (Dijamanti).

Prema kladionicama, najveće šanse za pobedu ima Breskvica sa pesmom "Gnezdo orlovo", a slede Teya Dora sa pesmom "Ramonda", Konstrakta ("Novo, bolje"), Zorja ("Lik u ogledalu") i Zejna ("Najbolja").

Drugo polufinalno veče na programu je u četvrtak, 29. februara, dok je finale zakazano za subotu 2. mart.

Komentari (0)

Kultura